avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema girant

Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma pe care as putea sa o iau este mult mai mica pentru ca in calculul gradului maxim de indatorare se tine cont si de rata lunara pentru care am garantat. Intrebarea mea este pot sa renunt sa mai girez pentru persoana respectiva astfel incat sa pot obtine suma maxima la creditul de care am nevoie? Cu alte cuvinte este posibil sa renunti sa mai girezi pe cineva desi am semnat deja toate actele?
Cel mai recent răspuns: Madalina.puc , utilizator 07:37, 22 Ianuarie 2010
Madalina.puc a scris:
Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma pe care as putea sa o iau este mult mai mica pentru ca in calculul gradului maxim de indatorare se tine cont si de rata lunara pentru care am garantat. Intrebarea mea este pot sa renunt sa mai girez pentru persoana respectiva astfel incat sa pot obtine suma maxima la creditul de care am nevoie? Cu alte cuvinte este posibil sa renunti sa mai girezi pe cineva desi am semnat deja toate actele?

Buna ziua,
Daca actele semnate de Dvs. nu au fost folosite (introduse in procedura bancara) poate mai aveti o sansa.
Notificati in scris pe cel girat si banca in cauza, solicitandu-le raspuns scris.
Succes.
Cu stima,
In primul rand multumesc mult pentru raspuns dar problema este tocmai aceasta, faptul ca actele sunt deja introduse in procedura bancara (mai exact am girat pentru un imprumut CAR). Sa inteleg ca in acest moment nu mai pot face nimic pentru a renunta la aceasta obligatie de girant?
Madalina.puc a scris:
In primul rand multumesc mult pentru raspuns dar problema este tocmai aceasta, faptul ca actele sunt deja introduse in procedura bancara (mai exact am girat pentru un imprumut CAR). Sa inteleg ca in acest moment nu mai pot face nimic pentru a renunta la aceasta obligatie de girant?

Buna ziua,
Consultati un avocat specializat in domeniul bancar.
Cu stima,
Doar cu acordul CAR-ului, daca gasiti un alt girant care sa va "inlocuiasca"...
Contractul de fidejusiune pe care l-ati incheiat va obliga fata de creditorul persoanei garantate, desi am inteles ca nu este vorba de o banca in speta, ci de o CAR. De obicei aceste credite sunt de scurta durata - 6-12 luni - eventual mai amanati. Si apoi, imprumuturile la CAR nu apar in Biroul de Credit, deci dupa parerea mea nu se va tine cont de garantia acordata de dvs. la CAR, pentru ca ele nu sunt in baza de date publica:)
De renuntat unilateral la garantia acordata nu puteti.
Discutati cu cel pe care l-ati garantat, gasiti dvs. sau imprumutatul un alt girant si impreuna faceti cerere la imprumutator pentru incheierea unui act aditional la contractul de imprumut si stipularea unui alt girant.

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Girant david ioan david ioan daca sunt girant la cineva care a scos o anumita suma de bani din banca si nu mai doresc sa-l mai girez ma pot retrage,si cum o pot face? (vezi toată discuția)
Retragere girant MariCR MariCR Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii se poate retrage un girant, dintr-un contract bancar, in cazul in care nu mai doreste sa gireze cu bunul adus in ... (vezi toată discuția)