avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidatorul meu e neglijent si imi creaza prejudicii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidatorul meu e neglijent si imi creaza prejudicii prin atitudinea sa

s-a deschis procedura insolventei la cerea mea, societatea comerciala debitoare. la acel moment creantele pe care le stiu eu sunt de vreo 3000 lei. am solicitat deschiderea procedurii pe motiv ca nu mai am bani sa continui si ca trebuie sa suport eu, asociatul, din buzunar daca vreau sa merg mai departe. pana aici nimic anormal.

dar ma trezesc ca la masa credala se inscrie statul prin DITL cu o creanta pe care am platit-o acum 5 ani si am dovada. se mai inscrie o societate a carei creanta (valoarea) o contest ca am de recuperat penalitati de la ei pt plata cu intarziere a unor facturi. si mai vine o societate care face o declaratie de creanta, nu depune nici macar un singur act doveditor si i se inscrie creanta.

eu angajez o societate care ma reprezinta printr-un domn consilier si care nu contesta nici o creanta. reziliez contractul si angajez un avocat. si avocatul incepe sa scrie:

face contestatie la toate cele 3 creante pe motiv instanta si lichidatorul nu au observat din eroare aceste neconcordante. mai mult, din neglijenta ambilor s-au inscris creantele ca si instanta si lichidatorul puteau controla si ridica eventualele probleme.

si acum situatia e urmatoarea:

mi s-au respins contestatiile si am facut recurs. am facut plagere penala impotriva licchidatorului si a semanatarului declaratiei de creanta si am numere de dosare la politia din 2 sectoare (e in faza de acte premergatoare inceperii urmaririi penale)

in acest moment nu mai stiu ce sa fac ca sa ma apar pentru ca in mod real nu datorez o asemenea suma - este vorba de creante in total de 5 miliarde lei vechi.

voi ce ati face?
Cel mai recent răspuns: mitzarollerista , utilizator 13:04, 10 Iulie 2008
DA, intr-adevar s-a cerut atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului. astept pronuntarea la recursul meu pentru contestatiile la tabelul creditorilor. am creante de vreo 5 miliarde din care doar mai putin de 1 miliard e datorie re4ala. restul sunt fabricate. continui sa lupt pentru clientul meu in principal pentru ca inca mai am naivitatea sa cred in ideea de dreptate si pentru ca eu stiu din acte ce datoreaza in mod real.

sfatul Dvs. este extrem de important pentru mine si va multumesc. ideea de a cere si aprecierea unui expert cu privire la realitatea sumelor retinute in tabel este extraordinara. ma tem insa ca un astfel de obiectiv va fi respins, dar il voi cere ca sa pot pedala mai tarziu pe acest obiectiv sau pe respingerea lui.

dar...vom trai si vom vedeal... si imi propun sa traiesc mult si sa fac zile grele acestui judecator.

deocamdata s-au inregistrat plangerile penale impotriva lichidatorului meu si a lichidatorului unuia dintre creditorii mei, ambele la cererea mea si suntem in faza de acte premergatoare. drumul va fi lung, dar sper sa merite ca eu am rabdare.

p.s. ca o ironie a sortii, de curand am mai primit un dosar instrumentat la fel de "bine" de aceeasi societate care a deschis si insolventa acestei companii. sincer va spun ca imi doresc din tot sufletul sa ajung sa il infrang pe judecatorul sindic. aproape ca a devenit un tel pentru cat de nedrept si de nelegal solutioneaza.
Curtea de Apel mi-a admis recursul impotriva contestatiilor la tabelul creditorilor si mi-a trimis cauza spre rejudecare pe fond inapoi la Tribunal.
=D>=D>=D>

Am izbucnit in plans ca un copil cand am vazut pronuntarea de s-au crucit arhivarii, dar am fost mult prea tensionata si ma simteam frustrata ca nimeni nu intelegea ce sustin eu acolo.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
mitzarollerista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost inscris in tabelul de creante chrissrea chrissrea Zilele trecute am aflat ca nu sunt inscris in tabelul definitiv consolidat al creantelor unei societati debitoare. In Lista cu creditorii trimisa de ... (vezi toată discuția)
Contestatie inscriere creanta in tabelul definitiv mdcc mdcc Doresc sa fac o contestatie pe art.75 din legea 85/2006 si nu stiu cum sa procedez,sa fac o actiune separata fata de dosarul de insolventa,adica alt ... (vezi toată discuția)
Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante MIXAM MIXAM Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca ... (vezi toată discuția)