r.gabi a scris:
3.Durata procesului depinde de administrarea tuturor probatoriilor admise de instanta de judecata.
4.Pe de alta parte,acesta este doar fondul procesului,iar una dintre parti sau parchetul pot uzita si caile legale de atac(apel,recurs).
Este un proces de durata.
vicky boy a scris:
Mai trebuie adaugat ca vatamarile sunt pe alin. 1 si 3, iar cealalta victima nu a depus plangere impotriva mea, termenul fiind expirat de mult.
Nu am inteles de unde ideea ca dosarul ar fi instrumentat de parchet, ca si cum ar fi infractiune, cand normal, nefiind plangere prealabila pentru vatamare corporala, este simpla contraventie.
De asemenea, nu am inteles daca dosarul a ajuns deja in instanta, ca sa vorbim de fond, cai de atac...
Parerea mea este ca se asteapta trecerea termenelui prevazut de art . 13 din OG 2/2001
Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale
se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei ....
(3) Cand fapta a fost urmarita ca infractiune si ulterior s-a stabilit ca ea constituie contraventie, prescriptia aplicarii sanctiunii nu curge pe tot timpul in care cauza s-a aflat in fata organelor de cercetare sau de urmarire penala ori in fata instantei de judecata, daca sesizarea s-a facut inauntrul termenului prevazut la alin. (1) sau (2).
Prescriptia opereaza totusi daca sanctiunea nu a fost aplicata in termen de un an de la data savarsirii, respectiv constatarii faptei, daca prin lege nu se dispune altfel.