avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza criminalistica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza criminalistica

Buna ziua. Am urgent nevoie de un sfat pertinent care sa ma ajute sa-mi rezolv problema. Intr-o buna zi conduceam un autoturism pe un drum national, aproape de intrarea intr-o localitate. De pe un drum secundar, pe care era instalat indicatorul STOP iese un tir care vireaza la stanga, incalcand marcajul dublu continuu care interzicea aceasta manevra. Distanta de la care l-am vazut nu era una prea mare, astfel incat am franat urgent ( mi-au ramas vreo 44 m de frana ), am reusit sa-l ocolesc, intre noi nu a existat impact, insa am reusit sa ma infig intr-un stalp de beton de pe marginea drumului, astfel incat eu si un pasager am suferit vatamari corporale.
Recunosc ca aveam un pic de alcoolemie (dar in limita contraventiei), iar dupa ce s-a facut o expertiza tehnica auto, pe plan local, s-a concluzionat ca am condus cu circa 90 km/h si ca starea de pericol a aparut cand tirul s-a angajat in efectuarea virajului, trecand si peste marcajul care interzicea manevra.
Problema e ca acum, avocatul invinuitului, solicita insistent efectuarea unei expertize criminalistice la INEC, pe motiv ca aia sunt cei mai destepti si se pot pronunta pe dinamica producerii accidentului mai bine ca expertul local.
Mai mult, avocatul sustine sus si tare ca in zona unde s-a produs accidentul, Primaria are terenuri pe care le-a clasificat ca fiind in intravilan si ca ar trebui considerat ca si locul in cauza este in localitate, desi indicatorul e montat la vreo 200-300 de metri dupa zona respectiva.
Mai trebuie adaugat ca vatamarile sunt pe alin. 1 si 3, iar cealalta victima nu a depus plangere impotriva mea, termenul fiind expirat de mult.
Vi se pare normal ce se intampla si ce se sustine ? Opinia mea este ca vinovatia soferului de tir e cat se poate de evidenta si ca daca el nu ar fi declansat manevra de plecare de pe loc si viraj, eu mi-as fi continuat linistit drumul, fara sa se produca accidentul. Ce ma sfatuiti ? Se poate trimite dosarul in instanta fara expetiza la INEC ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
vicky boy, utilizator
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:14, 26 Februarie 2011
Dupa cum am scris si mai sus, dosarul se afla in faza de urmarire penala, la Politie.
Parti vatamate = EU + PASAGERA DIN MASINA MEA, care nu a depus plangere decat impotriva soferului de tir, ca si mine.
Ideea este : DE CE AR MAI TREBUI EXPERTIZA LA INEC, daca s-a facut deja una pe plan local?
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
vicky boy, utilizator
INEC-ul este o pierdere de timp.Acolo expertizele dureaza mult,luni pana la an.
Expertii de acolo nu fac altceva decat analizeaza aceleasi probe administrate in cursul anchetei.
Parerea mea este ca cel mai elocvent lucru este viteza ca factor principal in accident si care are in OUG 195/02 rep corespondent art.48 .Faptul ca primaria vrea si cere e problema lor.Important este ce indicator de restrictie aveati in zona.
Nu va mai pierdeti timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala grava adrian26 adrian26 Buna seara, As avea nevoie de o parere de specialitate in legatura cu un accident. Inainte de Craciun, seara la ora 18:00 circulam pe un drum national cu ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa dianab2000 dianab2000 dupa un accident de circulatie a survenit moartea unei persoane. s-a facut expertiza si s-a constatat ca victima avea alcool in sange si ca nu respectase ... (vezi toată discuția)