avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri

Buna ziua, am o mare problema, de aceea am nevoie de sfaturi si ajutor.
Sunt casatorita din anul 1999 si urmeaza ca pe data de 24 februarie sa mergem la starea civila sa depunem actele pentru divort. Mentionez ca nu avem copii impreuna.
Dupa aceea el va deschide actiune pentru partajul bunurilor comune.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi si solutii urmad ca eu sa contactez un avocat.
Asa cun v-am reletet si mai sus suntem casatoriti din anul 1999 eu avand cumparat apartamentul inaite de casatorie. In anul 2004 am contactat un credit nevoi personale in valoare de 5500 de euro pentru a aduce imbunatatiri locuintei in care locuiam impreuna( gresie,faianta,usa schimbata,ferestre si usi din termopan, parchet si binenteles zugravit).
In anul 2006 in luna septembrie am cumparat un autoturism Dacia Logan in valoare de 35000 lei cu un avans de 17000 lei si diferenta de 19000 credin contractat de la o banca.
In anul 2008 am contacta a un credit in valoare de 30000 lei de la banca de unde lucrez si din acesti bani am rambursat creditul ramas din cei 5500 euro plus creditul suma de 17300 lei din creditul de la masina. Din diferenta am instalat in apartam centrala termica si am schimbat caloriferele. Acest credit se deruleaza pe o perioade de 5 ani ultima rata fiind in luna august 2013. Creditul fiind contractat de la banca la care lucrez ratele imi sunt oprite din salariu. Suma de achitat fiind de 17685lei.
In anul 2009 am facut izolatia balconului si am pus faianta, gresie si geam termopan.
In 2010 am facut izolatia exterioara a apartamentului in valoare de 2500 lei si am pus rulouri exteriaoare in valoare de 700 lei.
In urma discutiei cu el pentru partaj vrea urematoarele:
-suma de 30000 lei de la curatenie si masina.
Eu urmanad sa primesc centrala termica si tot ce a implecat instalarea acesteia in valoare de 10000 lei (valoare calculata de el) izolatia exterioara 2500 lei si rulourile exterioare in valoare de 700lei.
Va rog sa-mi dati si mie o solutie mi se pare cam mult in situatia in care amadoi am avut venituri aproximativ egale.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
sanda2s, utilizator
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 20:48, 20 Februarie 2011
,,Daca apartamentul este proprietatea absoluta a D-voastra cumparat inaintea casatoriei,,ete de drept numai al D-voastra, nefacand obiectul "partaj bunuri comune dobandite in timpul casatoriei", ci numai imbunatatirile apartamentului fara desmembrari de separatii din forma fizica a lucrarilor ce ar deteora fizic bunul imobil, Partajul se face potrivit Codului Familiei cu cat a contribuit fiecare, creditele la fel intra ca partaj tot potrivit Codului Familiei de altfel si bunurile mobile si depozitele bancare ca economii propii daca exista.. Alt raspuns nu cred ca ar exista, mai potrivit.....:sorry:
domnul are un drept de creanta pt imbunatatirile aduse ap dvs. corect dupa mine, ar fi ca domnului i se cuvine maxim jumatate din sumele investite ( ar trebui socotit un grad de uzura, ca pana la urma ceva ani a beneficiat de aceste imbunatatiri), jumatate din valoarea actuala a masinii din care sa scadeti jumatate din creditul ramas de achitat.
daca doreste masina, din suma ce i s-ar cuveni scadeti si jumatate din valoarea acesteia
aveti nevoie de avocat pe parcursul procesului de partaj
Mergeti la un mediator daca sunteti de acord sa rezolvati problema pe cale amiabila, este mai simplu, mai rapid, mai ieftin etc
Nu cred ca doreste sa mearga la mediator. El doreste banii daca se poate in prin iunie, iulie anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea estimativa a sultei dorin_bi dorin_bi Apartamentul actual a fost cumparat cu banii obtinuti din vinzarea unei locuinte proprietate a unuia din soti,dobindit inainte de casatorie.Dupa 10 ani ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune?cum dovedesc ca sunt facute in timpul casatoriei? Lucyaly Lucyaly buna seara...sunt in divort cu sotul..avem termen in decembrie...am o intrebare...dupa terminarea divortului am de gand sa deschid partaj asupra bunurilor ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament de la stat, evaluare cu tot cu imbunatatiri ContSters380314 ContSters380314 Buna seara! Matusa mea locuieste din 1982 intr-un apartament de 2 camere ,suprafata de aproximativ 47 mp si pentru care plateste luna de luna chirie catre ... (vezi toată discuția)