avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract sau nu?

vreau sa-l las pe un prieten sa locuiasca intr-un imobil pe care-l tin gol.Cum nu are unde sa stea, ma gandesc sa nu-i percep chirie.Sa-i fac contract sau nu?Daca nu-i fac contract cum il scot afara daca nu plateste intretinea sau alte utilitati?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters72658, utilizator
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 22:45, 21 Februarie 2011
Cum rudele ni le da Dumnezeu, iar prietenii ni-i facem nu ar trebui niciun contract, doar este ... prieten.

Dar cum prietenul (a)nevoie se cunoaste si chiar si in cazul unui frate, branza-i pe... bani, bineinteles: contract
Se pune intrebarea ce fel de contract...

Eu:
a) Fiindu-mi prieten, eu as alege un contract de locatiune pentru ca fiscul nu m-ar crede ca sunt atat de ... marinimos si as platii si datoriile catre el (fisc).
b) Ar mai fi contractul de comodat locuinta.

In ambele tipuri nu trebuie sa lipseasca clauza de reziliere in cazul in care amicul "uita" sa plateasca utilitatile...
Sau il considerati ca pe o persoana tolerata si va va arata daca e cu adevarat prieten, platind sau nu intretinerea(asta daca are cu ce). In atare conditii nu faceti contract scris.
Il puteti da afara apeland la politie sau chiar la instanta (in caz de situatii extreme) ca doar sunteti proprietarul de fapt si de drept al imobilului.
Insa in definitiv nu gasesc motive ca al dvs prieten sa va faca probleme, doar nu are unde sta...
vallentin24 a scris:

vreau sa-l las pe un prieten sa locuiasca intr-un imobil pe care-l tin gol.Cum nu are unde sa stea, ma gandesc sa nu-i percep chirie.Sa-i fac contract sau nu?Daca nu-i fac contract cum il scot afara daca nu plateste intretinea sau alte utilitati?
multumesc.


Daca vrei sa-l ajuti, ajuta-l! insa e f important sa ai doua yale la usa de la intrare, lui ii dai cheia de la una. Daca vrei sa il dai afara ii inchizi usa cu cealalta cheie... si ... salut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nedeclarat, chirias neplatitor adinamiti adinamiti Chirias rau platnic, nu a platit nici chirie, nici cheltuielile de intretinere. Contractul nu a fost declarat la fisc. Se pot plati impozitele ... (vezi toată discuția)
Locatorul poate exercita dreptul de retentie? Pandinvs Pandinvs Buna ziua! Eu nu mă mișc prea sigur în lumea legislației (posibil, că nici alții...). Mă gândesc, că întrebarea mea va ajuta și ... (vezi toată discuția)