avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate actualul sot sa recunoasca copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate actualul sot sa recunoasca copilul nerecunoscut dintr-o alta relatie

Sunt mama unui copil in varsta de 9 ani,care la nastere nu a fost recunoscut de tatal biologic. Actualul sot pe care de altfel copilul il stie ca fiind tatal lui vrea ca acesta sa-i poarte numele.Cum se poate face acest lucru? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 15:03, 22 Februarie 2011
Pe certificatul de nastere al copilului la rubrica "tata" este trecut cineva sau este linie?
Procmarci, daca copilul nu a fost recunoscut, inseamna ca nu e trecut nimic la rubuica : tatal.
Symyna mergeti la Autoritatea Tutelara, cu ajutorul si indrumarile lor sotul dv va deveni tatal copilului.
Este doar linie
In aceste conditii, aveti doua optiuni:
1) Actualul sot sa dea o declaratie la Oficiul de stare civila, prin care sa recunoasca paternitatea copilulul, ca si cum ar fi al lui natural, caz in care se schimba Certificatul de nastere al copilului cu noul nume al tatalui,
2) Adoptia, dar va dura putin mai mult, si tot rezultatul acela va fi.
La adoptie, este necesar acordul parintilor naturali ai copilului, dar daca tatal este necunoscut, acordul si-l da doar mama.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Urmati calea adoptiei, procedura, in situatia dv, este scurta.Sotul dv nu poate recunoaste paternitatea, pentru ca nu este tatal natural.

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil de catere cetatean strain cont utilizator avocat.ro cont utilizator avocat.ro :(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu ... (vezi toată discuția)
Adoptie prin casatorie mona2010 mona2010 Buna tuturor! Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care ... (vezi toată discuția)
Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)