Buna ziua .Va rog sa-mi dati si mie un sfat cum sa fac sa nu ajung la executare silita pe casa. Am un credit din 2006 impreuna cu sotul meu (dar pana in 2009 amplatit numai eu creditul )in 2009 am divortat de sotul meu si acesta refuza sa plateasca creditul pt. a se ajunge la executare(mentionez ca titular de credit este el , eu sunt co-imprumutat la credit de nevoi personale )creditul a fost de 29600lei dar in decembrie 2009 a ajuns la 30400lei cu dobanzile si penalizarile . A mers executorul la el la unutate si cei de acolo au raspuns ca nu pot sa-i faca poprire pe salariu ca nu are venituri .Eu incerc sa achit 15000lei dar mai mult nu pot sa obtin lao alta banca .Ce se va intampla in continuare pe fostul meu sot nu pot sa-l obige sa plateasca nimic pt. ca el are si o firma si 2 maini in lasing unde plateste 2200lei acolo are bani dar aici chiar nu exista o posibilitate sa i-se blocheze conturile .
E dificil un sfat clar. Mai bine cu un avocat. In orice caz, ai nevoie sa faci socoteala, la comunitatea de bonuri. Dupa care ar trebuie sa alegi pentru lichidarea comunitatii cine ramasase cu casa, masini, participaciune a societatiilor, etc., si cine cu bani, si dupa alegerea si socoteala, daca mai ramai cu casa, faci plata in numele proprio cu reipoteca sau daca nu poti, e obligat sa o vindeti ori cu ipoteca ori daca cumparator nu vrea ipoteca prin plata integrala a creditul cu dovenzile si cheltuiele de judecata. Ce mai putem sa-va sfatuim?.
Incercati sa faceti partajarea bunurilor, in situatia apartamentului va fi solicitat sa participe si banca care are ipoteca asupra imobilului. In situatia respectiva ,daca doriti veti solicita restructurarea creditului pe numele d-stra si ve-ti fi d-stra titulara de contract si se va fixa o rata. De asemenea se poate fixa cu executorul judecatoresc o rata lunara, pe care sa o sustineti d-stra si nu va mai imprumutati in alta parte
Va doresc succes
Singura varianta ar fi sa preluati dvs creditul si sa-l aduceti pe linia de plutire cu o reesalonare, caz in care iesiti onorabil din aceasta dificultate