avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua,va rog sa aveti amabilitatea sa ma sfatuiti in urm problema...mama mea este ff bolnava,se deblaseaza ff greu...are varsta de 53 de ani..nu mai lucreaza de aprox 10 ani..are pe cartea de munca in jur de 20 de ani...cum o pot pensiona pe caz de boala..repet:: este casnica

multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:29, 21 Februarie 2011
Imi pare rau, dar mama dvs. trebuie sa aiba un stagiu necesar de 25 de ani pentru a beneficia de pensie de invaliditate. In functie de veniturile familiei, mama dvs. poate obtine un venit minim garantat sub forma ajutorului social, in conditiile Legii nr. 416/2001. Dosarul se depune la directia de asistenta sociala a primariei de care apartine.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate schon schon ce poate face o persoana care nu are suport material din partea familiei, este bolnav de tbc, de virsta 55 ani, cu vechime de 20 de ani in munca, fara loc de ... (vezi toată discuția)
De ce mama mea nu poate să dispună de ajutor social? Adela Lupaș Adela Lupaș În condițiile Legii nr. 416/2001, familiile și persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cu ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala tbc cris_sa cris_sa Buna ziua, am o prietena care vrea sa se pensioneze pe caz de boala pt TBC, a fost la comisie si i s-a spus ca e prea curand sa o pensioneze , deoarece nu ... (vezi toată discuția)