avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier- despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier- despagubire RCA

Buna seara,
In anul 2009 parintii mei au fost implicati intr-un grav accident rutier : un cetatean cu 2 la mie alcoolemie a intrat pe contrasens frontal stanga (cu luminile stinsesi 90km/h lim fiind de 70km/h in acea portiune de drum) in autoturismul condus de tatal meu regulamentar asa cum reiese si din ancheta politiei.(centurile de siguranta i-a salvat) In urma impactului (desi sunt urme de franare de aprox 11m in ceea ce priveste auto condus de tata) tata a avut urmatoarele traumatisme:
dubla fractura femur operata cu tija, plaga cap, fractura maxilar, pierdere dantura si distrugere cavitate bucala ( a necesitat operatie ), laba piciorului drept intoarsa la 180 grade, fracturi ale coastelor, fractura cu deplasare umar, tripla fractura bazin, traumatism cranio-cerebral , deget picior stang rupt - 183 zile ingrijire +90 zile , ulterior a fost pensionat cu invaliditate grad 3(in acest timp a suferit o depresie), mama a fost si ea diagosticata cu : fractura femur stanag(operata cu tij), fractura clavicula, mana, plaga cusuta la cap, traumatism cranio cerebral 183 zile +90 zile de ingrijire ( si-a reluat activitatea desi are dificultati l mers ). In plus starea lor de sanantate avanseaza negatic cu fiece zi: durerei de cap, ale oaselor, dureri la masticatie, tulburari de vedere si altele...Am intentat proces penal (automat din nr zilelor de ingrijire) din cei 30000 euro solicitati daune morale pt ambele victime ni s-au alocat in rpima faza doar 12.000 euro, iar din cei 27000 ron daune materiale probate cu doc doar 9000 ron...Am facut recurs, dar avocatul celor Asiguratorului ,dar si cel al inculpatului se folosesc de diverse tertipuri pt a amna cat mai mult sustinerea procesului. Problema este ca parintii mei nu pot sta o zi intreaga pe salile tribunalului din cauza starii de sanantate, dar nici aceasta nu se ia in considerare...As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ca acest proces sa nu mai fie amant? Si mai ales de ce inculpatul nu a fost arestat? In urma a ceea ce v-am relatat, nu a constituit pericol public? unde trebuie sa ne adresam pentru ca acest caz sa fie tratat corect? Nevinovatia tatalui meu este probata cu toate documentele, inclusiv cu sentita de la apel. Pentru sugestii si sfaturi va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:28, 21 Februarie 2011
daca starea fizica nu permite supravegherea procesului cel mai bine este sa angajati un avocat care sa faca asta in locul dvs. In plus, se poate opune unor aminari nejustificate ale dosarului, in masura in care este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in urma unui accident de munca preda_camelia25 preda_camelia25 IN 2003 AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA IN URMA CARUIA AM RAMAS CU GRADUL II DE INVALIDITATE .MA AFLU IN SITUATIA DE A FI RESTRUCTURAT ,AVAND 52 DE ANI SI ABIA ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de un accident ! SymbolyK SymbolyK In primul rand as dorii sa va spun buna-ziua si ca nu stiu daca am postat unde trebuia ! Si acum sa va povestesc nelamurirea mea ! De 7 zile fratele meu a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa mihaella123 mihaella123 Buna ziua, in urma cu 7 luni am suferit un accident. O masina a pierdut controlul volanului si a intrat pe spatiu verde unde m-am aflat eu cu un grup de ... (vezi toată discuția)