avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... model si termen actiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

model si termen actiune in pretentii

In principiu este vorba despre o persoana care a folosit numele meu si semnatura in fals prin intermediul unei primarii pentru a accesa fonduri europene. Am facut plangere penala,m-am constituit ca parte vatamata si parte civila , invinuitul a fost urmarit penal pentru fals si uz de fals, si procurorul a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ. Am facut plangere impotriva procurorului la Judecatorie . In luna decembrie 2010 Judecatoria a mentinut ordonanta procurorului ??? cu recomandarea verbala sa-mi recuperez prejudiciul pe cale civila.
Vreau sa deschid actiune in pretentii si in acelasi timp sa sesisez DNA referitor la modul cum sa desfasurat ancheta, am documente de la IGP ca s-a luat masuri impotriva ofiterului care ancheta cazul, procurorul de caz nu a luat in considerare ca invinuitul era condamnat in acelasi timp si la o alta amenda penala precum si faptul ca sunt si infractiuni impotriva intereselor finaciare ale comunitatilor europene prevazute de legi speciale care nu au fost specificate .si nu stiu de ce nu au trimis dosarul la DNA
Mentionez ca din luna decembrie nu am primit motivatia judecatorului.
Este tarziu pentru ambele actiuni adica actiune in pretentii si actiune la DNA ?


Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:07, 22 Februarie 2011
Atata timp cat exista un prejudiciu real, probat nu exista niciun impediment in promovarea in justitie a unei actiuni civile in pretentii conf.art.998 si urm. c.civ.
Actiunea trebuie timbrata la valoarea pretentiilor emise si urmneaza a fi dovedita de catre dvs cu acte,interogatoriu,martori sau cu alte probe acceptate de lege.
Ar fi bine daca ati putea sa detaliati situatia cu dosarul penal si motivele pentru care s-au luat masuri impotriva ofiterului vinovat si in ce masura actele intocmite de catre acesta au influentat desfasurarea urmririri penale,dar mai ales solutia data de procuror.

Va multumesc pentru raspuns la cele semnalate, dar va rog sa-mi comunicati daca este tarziu pentru cele doua actiuni respectiv pretentii si actiune DNA pentru redeschiderea urmaririi penale, respectiv din luna decembrie 2010 si ce lege reglementeaza ca termene cele doua actiuni ?
In scopul unui raspuns favorabil va multumesc pentru intelegere .


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
din cele expuse de dvs, nu cred ca infractiunile comise de persoana respectiva ar fi de competenta DNA.
in primul rand,prejudiciul cert produs ar fi trebuit sa depaseasca cuantumul de 10000 euro iar persoana respectiva ar fi trebuit sa detina o anumita calitate(functie publica)
prin modificarile aduse OUG 43/2002, DNA nu mai are competente asupra primarilor(cu atat mai putin asupra subordonatilor lui)
o actiune in pretentii(in civil), dat fiind faptul ca cele expuse de dvs nu vizeaza imprescriptibilitatea, se prescrie in termenul general de 3 ani.asadar, puteti promova o actiune nu in pretentii, ci in daune morale mai mult, dat fiind faptul ca dvs personal nu v-a cauzat un prejudiciu in patrimoniul dvs, ci mai mult unul de imagine,etc.
Sesizarea DNA o fac mai mult refertor la modul cum s-a desfasurat ancheta, am documente de la IGP ca s-a luat masuri impotriva ofiterului care ancheta cazul, procurorul de caz nu a luat in considerare ca invinuitul era condamnat in acelasi timp si la o alta amenda penala precum si faptul ca sunt si infractiuni impotriva intereselor finaciare ale comunitatilor europene prevazute de legi speciale care nu au fost specificate invinuitul fiind anchetat numai pentru fals si uz de fals .
Voi anexa in cadrul procesului , facturi Baroul de Avocati bonurile fiscale carburant deplasari in mod repetat la Parchet, Judecatorie, IPJ , Baroul de avocati cu titlu de cheltuieli de judecata, daune morale cauzate de folosirea abuziva numelui meu si a falsificarii semnaturii mele in acest proiect ( un exemplar din acest acest proiect ajungand si la Ministerul Mediului Bucuresti) care mi-au adus prejudicii referitor la libertatea mea ( daca se intampla ceva cu instalatiile din proiect ????), pana la onoarea, demnitatea si reputatia mea si mai ale asupra libertatii mele, fata si de alte institutii si persoane creindu-mi totodata si disconfort psihic si moral in demersul meu in a arata diferitelor institutii care au competenta in efectuarea de cercetari penale, (in acest timp avand nevoie si de asistenta medicala ), prin diferite declaratii pe care le-am dat la ( Politie, Parchet, Judecatorie),sub aspectul neimplicarii mele sub nicio forma in acest proiect, utilizate in scopul demonstrarii nevinovatiei mele, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, care impreuna cu chetuielile de judecata .

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu in proces civil zahsor zahsor Cum pot sa-mi recuperez in proces civil prejudiciul cauzat de infractiunea fals si uz de fals ? Invinuitul si-a recunoscut fapta . Care sunut etapele ? ... (vezi toată discuția)
Pretentii zahsor zahsor Cum trebuie procedat pentru a deschide actiune in pretentii peroana fizica ? Este nevoie de un formular special ? Este vorba despre o persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)
Recupereare prejudiciu zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)