avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu stingerea unui debit restant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu stingerea unui debit restant

Buna...!am mai postat legat de acest subiect,dar raspunsul nu m-a ajutat.Am sa va spun ce s-a mai intamplat si va rog sa ma indrumati.Acum aprox 3 ani mi-am facut un abonament la [FURNIZOR].Cu aprox 3-4 luni inainte de inchiderea periaodei contractuale de 2 ani cu cei de la [FURNIZOR],am refuzat sa mai platesc abonamentul (din anumite motive,tot din cauza celor de la [FURNIZOR], dar nesemnificativ). ideea este ca in septembrie 2010 a expirat contractul cu cei de la [FURNIZOR], si aveam la dansii o datorie de 769.97 lei.am inceput sa primesc scrisorile de amenintare de la [FURNIZOR], pe care le-am ignorat si la un moment dat am primit o scrisoare de la o firma de recuperare,o fisrma a carei nume nu il mai tin minte,firma X,apoi iarasi scrisori de la [FURNIZOR],si tot asa.toate aveau acelasi continut,daca nu platesc ma da in judecata,si ma executa silit,etc.Am ignorat toate scrisorile,dar ideea este ca : in data de 17.11.2010 am primit o ultima notificare de plata de la cei de la [FURNIZOR],apoi o scrisoare de amenintare de la o firma [EDITAT], ("somatie")in care mentiona ca :"daca achitati pana la data de 26.01.2011 valoarea facturilor si solicitati derularea in continuare a a contractului apeland la serviciul clienti beneficiati de scutirea penalitatilor in suma de 423,48 ron".Iam sunat pe cei de la [FURNIZOR], m-am dus sa platesc datoria de la [FURNIZOR] in valaore de 769.97 lei si am vorbit cu dansii care mi-u spus ca, contractul nu se poate relua deoarece a fost intrerupt total si sub nicio forma nu se poate derula in continuare.Ok....urma (conform informatiilor care mi le-au dat cei de la [FURNIZOR] romania) sa mai primesc o scrisoare de [FURNIZOR] prin care mi-ar fi cerut sa platesc penalitatile,de care nu aveam cum sa scap.(423,48 lei).Ok,...asteptam scrisoarea de la [FURNIZOR]...dar in scimb am primit din nou scrisoare,..da de la [EDITAT] ,intitulata "Avertisment" pentru acea penalitate de 400 lei,...in care imi spun ca "intrucat debitul restant nu a fost lichidat ne vedem nevoiti sa propunem ,pentru cazul dumneavoastra inceperea procedurii judiciare"!!!!mentionez ca la prima scrisoare primita de la [EDITAT] am dat o gramada de telefoane atat la [FURNIZOR] cat si la [EDITAT],..fiecare ma trimitea la celalalt,..dar....acuma pe ultima scrisoare am primit niste penalitati,..de la cei de la [EDITAT]!!!! in valoare de 11900 lei.,..trecute pe spatele scrisorii,...i-am contactat pe cei de la [FURNIZOR],..ei au spun ca nu e treaba lor,..sa-i sun pe cei de la [EDITAT],...cu cei de la [EDITAT] nu am putut vorbi,m..deoarecec nu ma prelua niciun operator,....si am spun ca ma suna inapoi......un sfat v-a rog.....
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:55, 26 Februarie 2011
Ii notificati oficial pe ambii si intrebati in conformitate cu ce anume v-au calculat penalitatile si cine are dreptul de a incasa banii.
Ma rog, formulati mai oficial... si apoi procedati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu suma datorata in temeiul unui contract expirat? lore23 lore23 Am mai postat o intrebare legat de acest subiect,dar totusi as dori un alt raspuns.in septembrie 2008 am incheiat un contrat cu [FURNIZOR] pe 2 ani de zile.in ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare luisa_toma luisa_toma In 2000 am facut abonament la [EDITAT]. Dupa ce am ramas fara servici n-am mai putut plati. ( suma neplatita 213 ron) .Prin 2006 primesc de la [EDITAT] o ... (vezi toată discuția)
Notificare firma de recuperari creante Danny81 Danny81 buna ziua.sa va spun problema mea,in anul 2001 respectiv2002 am facut abonament la orange iar dupa o vreme nu am mai platit,mai aveam de plata 200 lei iar acum ... (vezi toată discuția)