avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs facut de parchetul Bucuresti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs facut de parchetul Bucuresti

In luna mai anul 2006 am fost implicata intr-un accidenat : taximetristul din fatta mea a lovit o fetita pe trecerea de pietoni. Eu am luat fetita si am dus-o la spital. Dupa oluna de zile am primit acasa plangere din partea parintilor cum ca ma acuza ca eu am lovit fetita. La sfarsitul lui 2010 s-a pronuntat sentinta- 1an si 4 luni si 100 000 euro despagubiri- mentionez ca fetita e sanatoasa nu are sechele. Am facut recurs dar am aflat ca si parchetul facuse recurs.Va rog sa imi spune-ti in ce cazuri parchetul face recurs??!! Eu am avut 3 martori care au depusmarturie in favoarea mea, ei nu au avut nici un martor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: bianca_emma , utilizator 10:10, 25 Februarie 2011
Eu ca si persoana fizica cum as putea afla ce vizeaza recursul parchetului? Care e procedura normala pt ca de o saptamana nu imi spune nimeni nimic- trebuie sa ma duc personal la tribunal si pot afla?
Va multumesc pentru raspunsuri
Aveti dreptul de a studia dosarul si de a face copii xerox.
Insa, referitor la probe acestea ar trebui analizate de un avocat.
Din ceea ce ziceti nu puteati fi condamnata.
De aceea studierea dosarului de un avocat platit de dvs. va poate fi utila.
Aveti si posibilitatea de a plati avocatul doar ca sa studieze dosarul si nu neaparat sa va asiste in fata instantei de recurs.Ar fi indicat sa cunoasteti din ce considerente ati fost condamnat...
In general recursurile formulate de parchet se refera la dozarea pedepselor.
S-ar putea ca si in cazul dvs parchetul sa nu fie multumit de cunatumul pedepsei aplicate.

Pentru a cunoaste continutul apelului ,trebuie sa mergeti la arhiva instantei de recurs sa il studiati.
Pentru a cunoaste eventualele sanse,trebuie vazut dosarul.
Ar fi tare sa declare recurs parchetul pentru achitare...
Poate exista si aceasta sansa doar ca ar fi mult prea greu de crezut...

Se mai poate intampla ca parchetul de la instanta superioara sa solicite achitarea si sa aprecieze intemeiat recursul dvs.
r.gabi a scris:

In general recursurile formulate de parchet se refera la dozarea pedepselor.
S-ar putea ca si in cazul dvs parchetul sa nu fie multumit de cunatumul pedepsei aplicate.

Pentru a cunoaste continutul apelului ,trebuie sa mergeti la arhiva instantei de recurs sa il studiati.
Pentru a cunoaste eventualele sanse,trebuie vazut dosarul.

Parchetul sa nu fie multumit de cuantumul pedepsei !!!!!!!!!!!!!!
Am studiat mai multe cazuri de genu .. si acidente care s-au soldat cu moartea victimei au fost solutionate cu sentinte de 1 an cu suspendare si despagubiri si de 10 ori mai mici decat ceea ce mi-i s-a pretins mie.... Mai mult eu am avut in instanta martori care au declarat ca au vazut masina taximetristului lovind fetita!!!
Sincer nu inteleg ce se intampla daunele morale care au fost cerute in urma sentintei sunt de 100 000 euro - este absurd- fetita e bine sanatoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovituri cauzatoare de moarte moldovan_paul13 moldovan_paul13 Buna.As dori o parere sau un sfat.Fratele meu a fost arestat in septembrie ,pentru lovitura cauzatoare de moarte,(a lovit un barbat,acesta a cazut s-a lovit la ... (vezi toată discuția)
Apel ? leemarta leemarta Buna ziua, am primit o condamnare de 6 luni cu suspendare, de care sunt multumit (mai putin de atat nu am cum sa primesc), dar avocatul zice ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)