avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocat din oficiu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocat din oficiu ?

Sunt intr-un proces de succesiune a bunurilor mobile ramase in urma decesului parintilor. Avind probleme de sanatate
(locomotorii) nu ma pot prezenta in instanta,nu mi-am angajat avocat facindu-mi singur apararea prin inscrisuri.
Ca drept dovada am cistigat in recurs procesul cu partea adversa care a avut avocat. In urma recursului dosarul a fost trimis spre rejudecare la instanta de fond in favoarea mea. Avocata partii adverse fiind foarte deranjata a cerut
presedintelui de instanta sa-mi angajrze un avocat din oficiu deoarece respectiva avocata nu mai doreste sa se termine procesele cu casare si trimise spre rejudecare.
INTREBARILE MELE :
- Nu incalca prevederile art.14 alin.1 din 1 din OUG nr.51/2008 care intra in vigoare la 25.05.2005 ???
- E normal sa se intimple asa ?
- De ce o deranjeaza pe d-na avocata ca eu nu am avocat si imi fac singur apararea ?;
... eu am o alta nedumerire... daca sotia dvs. poate fi prezenta in sala la termenele de judecata, de ce nu ii dati ei procura sa va reprezinte, si , tot prin intermediul ei sa depuneti de fiecare data inscrisurile pe care le considerati utile in vederea apararii???? :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare avocat de catre judecator? Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu astasi, la galati, intr-un proces penal, inculpatul era asistat de catre avocat angajat. Judecatoarea a apreciat ca acesta nu ofera asistenta juridica ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu Atonn Atonn Buna ziua, Sunt avocat de putin timp si as dori sa stiu cum se poate deveni avocat din oficiu. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul de asistenta juridica prin avocat? eusaisapte eusaisapte Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul sau delegatia de asistenta juridica prin avocat? Dupa ce avocatul meu din oficiu a pledat ... (vezi toată discuția)