avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalizarea hotararii definitive de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalizarea hotararii definitive de divort

Am o hotarare de divort pronuntata pe 4 feb si comunicata pe 21 martie. E definitiva. Initial a fost alta hotarare la care ea a facut apel la vizitarea copilului, apelul s-a respins. Avocatul a zis ca trebuie sa mai astepte 30 de zile de la comunicare ca sa o legalizeze. Acum zice ca nu stie daca se poate legaliza ca ea a facut recurs desi initial a zis ca indiferent de recurs se poate legaliza.
Intrebarea e cand se poate legaliza hotararea definitiva. Daca ea a facut recurs trebuie sa astept sa se termine recursul?
O alta intrebare ar fi daca pot angaja executori judecatoresti ca sa puna in aplicare hotararea pe care o am si sa pot vizita copilul

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 15 Mai 2008
~ Conținut șters la cerere ~
de_pasti a scris:

Am o hotarare de divort pronuntata pe 4 feb si comunicata pe 21 martie. E definitiva. Initial a fost alta hotarare la care ea a facut apel la vizitarea copilului, apelul s-a respins. Avocatul a zis ca trebuie sa mai astepte 30 de zile de la comunicare ca sa o legalizeze. Acum zice ca nu stie daca se poate legaliza ca ea a facut recurs desi initial a zis ca indiferent de recurs se poate legaliza.
Intrebarea e cand se poate legaliza hotararea definitiva. Daca ea a facut recurs trebuie sa astept sa se termine recursul?
O alta intrebare ar fi daca pot angaja executori judecatoresti ca sa puna in aplicare hotararea pe care o am si sa pot vizita copilul
Multumesc

Dupa judecareaa recursului , hotararea data in recurs devine definitiva si irevocabila.
De preferabil, este sa asteptati hotararea instantei de recurs ca sa puneti in executare hotararea.

Hotararea pe care o aveti trebuie investita cu formula executorie pentru ca acestea sa poata fi pusa in executare.i

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare judecatoreasca LOPY LOPY Daca dupa ce am castigat procesul la tribunal, partea adversa a facut recurs, dosarul ajungand la curtea de apel, i s-au respins doua cereri de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Intrare in vigoare hotarare lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti privind data de la care intra in vigoare o hotarare. In data de 07.11, la TMB am primit o decizie favorabila intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Sentinte judecatoresti balauvalentina balauvalentina Buna ziua poate sami zica si mie cineva ce inseamna ca o hotarare este legaliata si investita cu formula executorie ? Inseamna aceasta ca o hotarare este ... (vezi toată discuția)