avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Blocare- deblocare post FP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Blocare- deblocare post FP

Situatie :
Cineva dintr-o institutie publica urmeaza sa sustina un post de director la o alta institutie, deci postul respectiv devine post temporar vacant (consilier).
E musai sa se blocheze??? In ce conditii se blocheaza? si mai ales ..cum se blocheaza ?
In ce conditii se poate ocupa ?
Adica "pretendentul" poate sa vina prin transfer de pe pozitia de inspector principal (ocupa momentan postul tot temporar, urmeaza sa vina titularul din CIC), desi el teoretic indeplineste conditii de vechime ca pt consilier superior...
Alta situatie: poate ocupa un post de consilier asistent?
Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns: gabriela dan , utilizator 19:13, 24 Februarie 2011
Poate sa ocupe postul prin concurs de recrutare (in limita a 15% din posturile vacantate dupa aprilie 2009).
V-as ruga o explicatie mai .."clara"...nu am pregatire juridica si nu prea pricep!
Multumesc, Carmen
Adica, ca sa poata fi scos la concurs un post, fie el functie publica sau contractual, trebuie ca anterior sa se vacanteze alte 7 posturi (OG 34/2009, prelungita, spune ca se pot ocupa prin concurs un numar de 15% din posturile vacantate dupa data intrarii in vigoare a ordonantei - candva in aprilie 2009). Singurele exceptii de la acest procent sunt functiile publice de conducere unice si cele rezervate inaltilor functionari publici.
Ok, sa va traduc: functionarul public care este incadrat pe durata determinata (pana vine titularul...) nu poate ocupa nici postul de consilier nici de inspector prin transfer, ci doar prin concurs de recrutare:)
Avand in vedere ca totusi au raspuns 2 persoane...nu cred ca sunt chiar asa de "ne-explicita"!...
Pt Kyandra:
sunt usor derutata de raspunsul dvs....daca cineva pleaca in maternitate, postul resp nu se va mai scoate la concurs? decat daca 15% vacantate etc ......eu una zic ca DA....cred ca ceva ce imi scapa mie in raspunsul dvs !
Oricum am inteles ideea de concurs (logic dealtfel!) ....dar tot mai am o dilema: blocat/deblocat nu m-a lamurit nimeni...
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
carmenbucur, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer in 2012 de pe un post de contractual pe un post de functionar public eagle_free eagle_free Buna ziua. Am si eu o intrebare. Exista posibilitatea in prezent sa se face transferul unei persoane de pe un post de contractual cu studii medii pe un alt ... (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public pe perioda determinata animarsrl animarsrl buna ziua, sunt functionar public si urmeaza sa intru in concediu de crestere copil. As vrea sa stiu daca pe perioda suspendarii raporturilor mele de ... (vezi toată discuția)