Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Ori e nevoie de cei doi asociati ai firmei din Germania pentru semnarea noului act, ori trebuie imputernicire notariala de la cei doi parteneri.
E greu de explicat de ce trebuie din nou infiintata firma, din moment ce nu s-a schimbat nimic.
Ei acolo au acelas cod CAEN din prima zi (peste 20 de ani) si pana in prezent. Ce e mai interesant, ei au codul vechi acolo si nimeni nu le cere modificare.
Am mai avut o tentativa de actualizare al actului constitutiv, dar am avut doar hotarare de recodificare prin care am fost imputernicita sa semnez si actele la ORC. Atunci au cerut ca cei doi asociati sa vina personal sa semneze, (sunt doi reperezentanti legali) sau sa prezint imputernicire notariala de la fiecare in parte (unul din asociati are 60%, celalalt 40% din firma mama).
- scrie undeva obligativitatea de recodificare pana la o anumita data in noua hotarare ? Revin la art.3 din hotararea citata unde se precizeaza "fara a exista obligatia depunerii actului constitutiv actualizat". De ce nu se poate recodificare fara rescriere act costitutiv ?
- daca pun la dispozitia ORC hotararea de recodificare bilingva, cerere de recodificare si sunt dispusa sa platesc, au obligatia sa presteze acest serviciu ? Am inteles ca prefera sa trimita firmele la juristi decat sa pregateasca ei actul constitutiv rescris.