avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CAEN

Buna ziua,
La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas nemodificate.M-ar interesa sa stiu de ce e nevoie pt a le schimba si pe acestea,daca iarasi va trebui modificat actul constitutiv,in consecinta, m-ar interesa toate informatiile pentru rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:09, 24 Iulie 2008
Daca ati facut cere pentru acualizarea obiectului de activitate, acualizarea pentru acitivatile secundare s-a facut in mod automat. Pe certificatul de inregistrare eliberat de ORC nu apare decat activitatea princiala, dar asta nu inseamna ca obiectul secundar nu a fost acualizat. Pentru a avea si obiectul secundar de activitate actualizat trebuia sa solicitati un extras de registru pentru care plateati 30 lei. In situatia in care nu ati solicitat acest extras de registru puteti sa mergeti sa solicitati un certificat constatator in care veti gasi obiectul secundar de activitate actualizat.

Penrtu eliberarea Certificatului constatator trebuie sa platiti o taxa de 45 lei, daca il solicitati la urgenta si il primiti in aceeasi zi, sau 30 lei in regim normal sil il veti primi in 2-3 zile lucratoare.
trebuie actualizat actul constitutiv. mai exact refaceti actul constitutiv cu noile coduri pt activ secund. din cate stiu, nu trebuie indeplinita vreo formalitate. adica rescrieti dvs actul constitutiv in forma actualizata.
La obiectele secundare de activitate recodificarea este facuta automat.
Dumneavoastra trebuia doar sa precizati activitatea principala. Pentru a fi sigur, puteti solicita de la Oficiul Registrului Comertului un Certificat constatator care sa cuprinda obiectul de activitate al firmei.
Sau, daca chiar nu este facuta recodificarea activitatilor secundare puteti cere recodificarea. Acesta se face gratuit, completand o cerere pe care o gasiti aici: [ link extern ]
Avand in vedere ca obiectul principal este deja recodificat nu aveti nevoie decat de cerere si o delegatie din partea societatii.
La recodificarea codului caen fara a schimba alte date nu se percep taxe. Practic se schimba tot actul constitutiv in intregime pentru ca si activitatile secundare se recodifica( deci acel cod de 4 cifre se schimba), si certificatul de inregistrare si vei primi aproximativ intr-o luna altele noi cu noile coduri caen recodificate la activitatiile secundare si la activiatatea principala; certificatul de inregistrare va avea si el noul cod caen din 4 cifre . Daca pe langa recodificare vrei sa mai schimbi ceva atunci platesti intre 500 si 700 lei.
Trebuie sa mergi la ONRC cu actele in original ale societatii , acolo stai pe la cozi, copletezi formulare, etc; trebuie sa existe acolo personal care este obligat sa te indrume, asta in cazul in care vrei gratis. Daca platesti o persoana,(sunt care se ocupa) va face totul in locul tau iar tu vei merge doar la semnaturi, asta bineinteles contracost. Deci tu alegi!
Din cate am inteles eu, actualizarea s-a facut, insa nu s-a solicitat extrasul de registru.

Daca este asa cum am inteles eu, nu trebuie decat sa luati certificatul constatator si dupa aceea sa acualizati Actul constitutiv.

Dupa ce ati actualizat Actul constitutiv NU trebuie sa mai mergeti cu el la ORC, decat daca se mai fac si alte modificari.

Alte discuții în legătură

Actualizare coduri caen in actul constitutiv actualizat RomeoR RomeoR Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( ... (vezi toată discuția)
Recodificare coduri caen Adrian Buta Adrian Buta Am eliberat ultimul certificat constatator de la onrc ,in data de 12.01.2009. Vreau sa-mi reactualizez codurile caen si sa schimb domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)