avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... motive ptr contestatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

motive ptr contestatie

Buna ziua ,
Am un proces pe OUG 119 in calitate de creditor. La primul termen debitorul nu s-a prezentat ,si a cerut amanare ptr studiu dosar , iar la al doilea termen care a fost si ultimul tot asa nu s-a prezentat si nici nu a facut intampinare . Mentionez ca, instanta a considerat creanta certa ,lichida si exigibila si la baza acestei decizii au stat contractul care l-am avut cu debitorul , si extrasele de confirmare sold , "care emana de la debitor , fiind semnate de acesta si care reprezinta acceptarea facturilor mentionate in cuprinsul sau" . Facturile emise catre debitor ,intradevar nu sunt semnate de primire ,dar sunt mentionate in actul care l-a emis debitorul cand si-a asumat plata esalonata a datoriei . Si tot asa sunt mentionate si in extrasul de cont prin care imi confirma soldul la o anumita data.
Intrebarea mea este ce motive ar putea invoca debitorul (ptr ca am aflat ca vrea sa faca contestatie) ......atata timp cat nu s-a prezentat la proces , nu a depus la dosar nici un fel de intampinare sau inscrisuri ...ceva ..orice .
S-a trezit debitorul acum , ca se termina prea repede procesul si nu are banii care mii datoreaza( cateva miliarde vechi) si vrea sa lungeasca procesul. Nu mi-am permis sa-mi iau avocat , si va spun sincer cu ajutorul acestui site si al bunavointei dvs mi-am facut singur dosarul. La avocat nu aveam sutele de milioane cerute ...si am ales aceasta varianta . Se pare ca am castigat doar o batalie ....razboiul e departe sa se fi terminat.
Daca instanta admite contestatia debitorului , practic incepe din nou un proces...de la zero ?? Si daca nu ii admite contestatia mai are alta cale de atac ?
Inca ceva : daca se reia din nou procesul , (in cazul in care contestatia debitorului e admisa de instanta ) eu pot modifica pretentiile in proces ? Adica pot cere dobanda legala ,care nu am cerut-o in actiunea initiala....?

Multumesc ,
Cristi
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 07:42, 23 Februarie 2011
Ati castigat o batalie dar cea mai importanta. Daca face recurs, instanta superioara verifica legalitatea hatararii primei instante. Din moment ce aveti probele pe care le invocati, intanta trebuie sa respinga recursul si sa mentina solutia primeia. Daca se admite contestatia nu mai exista cale de atac ordinara. Poate doar extraordinara, dar conditiile sunt greu de indeplinit. Se poate trimite si spre rejudecare dar celelalte pretentii, dobanda, indice de inflatie trebuiau invocate in prima instanta.
Mult succes!
Va multumesc , m-ati mai linistit , desi ma ingrozeste faptul ca desi am mers pe o procedura de urgenta ...uite ca se facura 4 luni de cand sunt in aceasta problema.
Asta inseamna ca se mai amana sentinta finala cu inca cateva luni , saptamani ...

O zi buna ,va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Alexino100 Alexino100 Buna seara Eu cu fratele meu avem calitatea de parât . Am pierdut procesul insa la cheltuieli de judecata trebuie sa le platesc doar eu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Casarea si retrimiterea in judecata luiza_beceanu luiza_beceanu dosar comercial - pretentii Pe fond, am trimis prea tarziu obiectivele expertizei contabile propuse de parata, si nu au mai fost luate in considerare. La ... (vezi toată discuția)
Pretentii cheltuieli spitalizare dupa 3 ani si "intampinare"! cyan cyan spitalul in care a fost internat fratele meu in urma unui accident produs acum 3 ani a introdus plangere in instanta pentru recuperarea cheltuielilor ... (vezi toată discuția)