avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

-ce se poate intampla cu o pers care are contractul de munca suspendat din incapacitate de munca (neoplasm),pe o perioada de 1 an si cateva luni atunci cand revine in campul muncii?
vor fi pbleme dupa vechiul si noul cod al muncii? se poate sa ramana fara locul de munca?
-dar cu o pers care este angajata pe acel post pe perioada determinata?poate aceasta sa i se transf contr de munca in per nederminata dupa noul cod al muncii.va rog?
Cel mai recent răspuns: ContSters194699 , utilizator 20:39, 24 Februarie 2011
Angajatorul are obligatia sa va permita reluarea activitatii iar peroanei angajate pe postul dv. cu contract pe perioada determinata ii va inceta contractul.
Numai daca desfiinteaza postul pe care l-ati avut sau daca, medical, nu mai puteti profesa pe acel post si nu are altul sa va ofere, poate sa va concedieze.
multumesc,
am inteles mai am niste nelamuriri;-
-care este perioada maxima ptr contract determinat?
-d p de v legal este corect ca angajatorul sa solicite reintoarecerea in campul muncii chiar daca medicii nu sunt de acord?
-ce se poate intampla?
1. CIM pe perioada determinata se poate incheia pe maxim 24 luni.
2. Angajatorul nu poate sa oblige salariatul aflat in concediu medical sa revina la serviciu in timpul incapacitatii de munca.
3. Codul muncii nu a fost inca modificat. Deocamdata sunt numai propuneri.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca ContSters177235 ContSters177235 buna seara,as avea nevoie de unele lamuriri ref la contractul meu de munca. datorita unor probleme grave de sanatate (neoplasm),sunt in concediu medical ptr ... (vezi toată discuția)
Contract determinat ContSters205062 ContSters205062 buna ziua,care este procedura atunci cand un angajat are contr de munca pe o perioada determinata (1 an),aceasta expira in curand ce se poate face? (vezi toată discuția)
Contract munca ContSters185131 ContSters185131 Buna ziua, exista posibilitatea ca un angajat care se imbolnaveste si are contr de munca suspendat ptr incapacitate de munca atunci cand revine in campul ... (vezi toată discuția)