avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducerea pedepsei si eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducerea pedepsei si eliberare conditionata

Buna seara,
logodnicul meu a avut o condamnare anterioara d 1 an si jumatate cu suspendare din care a executat 4 luni iar acum pentru ca a fost condamnat din nou in termenul deincercare la 6 luni,se aduna cu ce avea cu suspendare,acum fiind obligat la executie.intrebarea mea este cat va trebui sa execute,dupa cat timp poate cere eliberare conditionata si cat se scade daca o sa munceasca.as vrea sa stiu exact daca se poate cat va executa,va rog mult.va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:03, 24 Februarie 2011
Deci daca nu a fost adaugat niciun spor de pedeapsa la revocarea beneficiului suspendarii si contopirea celor doua pedepse,va executa 2 ani de inchisoare.
Conform prevederilor legale,detinutul poate fi propozabil pentru liberare conditionata dupa executarea a 2/3 din pedeapsa(deci dupa 1 an si 4 luni)de la inceperea executarii pedepsei.
Daca munceste durata executarii pedepsei mai poate fi micsorata,castigand 7 zile la luna muncita,insa nu poate liberat mai devreme de executarea a mai putin de jumatate din pedeapsa.
Este posibil,in functie si de comportamentul sau la locul de detentie,dar si avand in vedere faptul ca este recidivist la implinirea termenului,cererea sa nu ii fie admisa,acordandu-i-se un termen de reiterare a cererii(o amanare a liberarii conditionate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat se executa dintr-o pedeapsa de 2 ani cu executare? Elynasv Elynasv Buna ziua! Prietenul meu a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare pt favorizarea infractorului. Am cateva intrebari: 1 an de puscarie ... (vezi toată discuția)
Cerere de contopire a executãrii pedepselor krysta krysta buna,un prieten are mai multe dosare penale iar in urma cereri de contopire a pedepselor a primit urmatoarea pedeapsa:definitivă la data de 21 iulie 2008, ... (vezi toată discuția)
Comisia de liberare conditionata ManuelaPalmatu ManuelaPalmatu Intr-o luna, sotul meu va avea comisia de liberare conditionata. A avut o pedeapsa de 1 an cu executare prin contopirea a doua pedepse: prima de 1 an si 8 luni ... (vezi toată discuția)