Buna dimineata!
Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani de a doua casatorie. Are inca un copil din a doua casatorie; in timpul acestei casnicii au cumparat o casa si o masina. Daca Doamne fereste i se intampla ceva rau cunostintei mele, cum se impart bunurile intre cei doi copii si sot? Multumesc.
Eu chiar asa am invata cel mai bine cateva chestii despre succesiuni: de la doamna avocat Romascanu.
In plus, are doamna si un exemplu memorabil cu partajarea unei perechi de pantaloni :)
:worthy: @Romascanu!
desi sunt explicate matematic foarte biene cotele sotului supravetuitor, cred ca ar fi cotrect sa ne exprimam juridic( desi in materie de succesiune matematica este foarte importanta) si sa spune ca sotii intai impart proprietatea codevalmasa, iar ce intra in masa sucesorala este jumatatea sotului defunct asupra caruia sotul supravetuitor are 1/4 si mai trebuie excluse din masa sucesorala darurile de nunta si bunurile apartinand gospodariei casnice ( exectie daca nu vine cu descententii gr.I)
Multumesc, d-le Ionescu, dar eu, pentru ca nu am pregatire juridica, prefer exprimarea pentru to(n)ti a d-nei Romascanu, aritmetica dumneaei si-i admir gramatica impecabila.
Cred ca nu va referiti la expresia ,,...bicicleta cumparata jumi'-juma'...'' B-)
E singura exceptie de la impecabil ! Respectul meu pt. D-na ROMASCANU !
Gândul meu bun îmi zice să (îmi grăieşte să / beseduieşte să / pretenderiseşte să / pledează să) nu mă cert repede cu (nu mă sfădesc iute cu / nu muştruluiesc mintenaş / nu agasez instantaneu / nu dăscălesc peşin) lumea (neamul / seminţia / societatea) din pricina unei expresii...vechi :)
Partaj succesoral
romanik
Nu stiu daca asa se numeste, cand unul din parinti moare si trebuie facuta impartirea intre sotie si copii.Sotul mi-a murit si vrem sa stim cum se impart ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire
marryy_lm
multumesc anticipat celui care ma poate scoate dintr-un mare impas;am urmatoarea situatie: doi soti cumpara in timpul casatoriei un apartament.sotul a decedat ... (vezi toată discuția)