avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are studiile si competenta necesara? Iar in cazul in care acest lucru este posibil ce consecinte atrage refuzul angajatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 25 Februarie 2011
Chiar daca ma raportez la prevederile legale pe care le invocati in sprijinul opiniei dvs., tot nu va pot da dreptate.
Asa cum ati aratat, art. 40 prevede ca:
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
........................................................................
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi;
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor.

Deci, atributiile pot fi stabilite in conditiile legii, care lege dispune ca acestea sa fie stabilite prin CIM, asa cum am aratat.
Pe de alta parte, dispozitiile cu caracter obligatoriu pot fi date sub rezerva legalitatii lor, iar legea dispune ca acestea trebuie sa fie in conformitate cu atributiile cuprinse in CIM, mai exact in fisa postului.
Pe de alta parte, sunt convins ca, in momentul in care Romania va deveni o tara bananiera, moment care, fie vorba intre noi, nu este departe, angajatorul va avea posibilitatea de a modifica unilateral fisa postului salariatului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Tiberiu Savoaia, Avocat

Art. 40 prevede ca:
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
........................................................................
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi; ..

Din acest text de lege, nu rezulta acordul salariatului pentru stabilirea atributiilor corespunzatoare postului ocupat ... prin urmare, daca angajatorul are acest drept , atunci nu cred ca este necesar acordul salariatului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificări în fișa postului prin decizie de responsabil de autorizație Carmeneni Carmeneni Dacă se modifică fișa postului pentru a include atribuții semnificative ca \"Responsabil de autorizație\" pentru o organizație cu o activitate ampla ... (vezi toată discuția)
Modificare sarcini de serviciu in fisa postului vmirela28 vmirela28 Buna ziua Sunt angajat functionar [b]contractual[/b] intr-o primarie si [u]fara acordul meu[/u] mi-a fost schimbata in totalitate fisa postului .Mentionez ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara , daca o persoana este in preaviz , angajatorul are voie sa-i modifice fisa postului? bugetari, bugetari. (vezi toată discuția)