avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURILE DE TATA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURILE DE TATA

CIAO ....EU MA NUMESC ALINA SI SUNT DIVORTATA DE 8 ANI INAINTE SA SE NASCA FIUL MEU .....DUPA NASTEREA LUI IMI VINE INCREDINTAT MIE ,TATAL LA RECUNOSCUT SI II PLATESTE PENSIE ALIMENTARA IN JUR DE 65 EURO ,PROBLEMA ESTE CA MA AMENINZA CA MA DA IN JUDECATA CA SA ISI CERA DREPTURIL DE TATA ,EU ACTUAL MA AFLU IN AFARA TERITORIULUI ...AS DORI SA STIU DACA POATE DUPA 8 ANNI DE DEZINTERES TOTAL IN PRIVINTA MINORULUI POATE SA OBTINA DREPTUL ...COPILUL LA VAZUT DE PUTINE ORI ...IN TOTI ACESTI ANI .....AM NEVOIE DE UN RASPUNS JURIDIC .....DEOARECE NU REUSESC SA MA LINISTESC IN PRIVINTA ACESTEI DECIZIE DIN PARTEA TATALUI COPILULUI .....MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA VOASTRA
Cel mai recent răspuns: AIL , utilizator 10:01, 25 Februarie 2011
Da, tatal poate obtine dreptul de a petrece timp cu copilul sau, intrucat acesta are nu diar obligatii ci si drepturi.Parintii au obligatii egale in ceea ce priveste cresterea si educarea minorului si au de asemenea drepturi egale.
El poate formula cerere de reincredintare a minorului, dar trebuie sa justifice cererea si sa o probeze, asadar nu este atat de simplu, cu atat mai mult cu cat nu prea s-a interesat de soarta copilului.
Oricum se va face si ancheta sociala in cauza, pentru a se stabili conditiile efective de locuit ale copilului.
Si-a platit pensia de intretinere pana acum?
Fiecare dintre parinti are dreptul sa aiba legaturi personale cu minorul, adica are dreptul la un program de vizitare. Nu stiu ce cerere va face tatal insa are doua posibilitati: sa ceara reincredintarea catre el sau sa ceara un program de vizitare. Pe prima varianta insa nu cred ca va avea sanse de castig intrucat din situatia expusa rezulta un grad foarte mic de implicare in cresterea si educarea lui. In ceea ce priveste programul de vizitare limitele lui vor fi stabilite de judecator.
Daca vorbim de program de vizita, este altceva, si este pe deplin indreptatit, iar promovarea unui astfel de demers ar avea sanse de castig, dar cred ca nu ar trebui sa va supararti, avand in vedere ca este tatal copilului.
DA PENSIA ALIMENTARA A PLATITO PANA ACUM DEOARECE II VINE OPRITA DIRECT DE LA SALARIUL LUNAR PERSONAL ......PROBLEMA ESTE CA NU CRED CA ESTE NECESAR SA OBLIG INTR-UN FEL SAU ALTUL CA UN COPIL DE 8 ANNI SA FACA DRUMURI FRA ROMANIA SI UN ALT STAT EUROPEAN DOAR CA TATAL LUI DECAT LA RECUNOSCUT SI IA PLATIT PENSIE SI NU SA OCUPAT NICIODATA DE EL SI SI-A REFACUT VIATA CU O ALTA FAMILIE LA LEGE TREBUI SA II DEA DREPTUL SA II DISTRUGA DIN NOU VIATA COPILULUI .PENTRU CA EL ACTUAL IMPREUNA CU MINE INCEARCA CU AJUTORUL MEU SI A TUTTUROR SA INTELEAGA CONTRIBUTUL (FAMILIE ) DEOARECE EL MERGE LA SCOALA AICI INVATA ISI CREAZA O ALTA CULTURA SI UN NOU NUCLEU FAMILIAR IN AFARA CELEI PE CARE A CUNOSCUTO PANA PUTIN TIMP IN URMA .....COPILUL MEU STA BINE IN SITUATIA ACUALA SI NU CONSIDER CA ESTE NECESARA PREZENTA UNUI TATA CARE NU A FOST NICIODATA PREZENT IN NICI-O ETAPA DE CRESTERE AL MINORULUI .........ESTE POSIBIL CA DACA RENUNT LA PENSIA ALIMENTARA SA FIM LASATI IN PACE ?

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii ale tatalui camina camina La ora actuala am in intretinere un minor (copilul meu) in varsta de pana la 2 ani. Sunt nemaritata. Vreau sa va intreb cum pot obtine pe cale legala pensie ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)