avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contestare proces verbal -culpa comuna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contestare proces verbal -culpa comuna

Buna ziua
Acum citeva zile am fost implicata intr-un accident de circulatie, in care verdictil a fost culpa comuna.
Mai exact , eu eram angajata in depasirea autovehicolului din fata mea , cind respectivu sofer, a virat stinga taindu-mi practic calea. Impactul a fost inevitabil.
De ce spun culpa comuna, deoarece eu am depasit pe linie continua, iar celalat nu s-a asigurat.
Am depus dosarele la societatile de asigurari, dar cealalta persoana implicata in accident, vrea sa faca contestatie la procesul verbal. Acum nu vrea sa-si mai asume partea lui de vina.
Va rog sa ma ajutati cu o parere, un sfat, orice este binevenit
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lumidrula , utilizator 12:11, 28 Februarie 2011
Daca contesta va trebui sa fiti citat in instanta si atunci va sustineti punctul de vedere. Pana atunci societatea de asigurari trebuie sa ia de bun pv intocmit de politie.
In momentul de fata, culpa comuna inseamna ca veti suporta cate 1/2 din reparatia celuilalt.In cazul in care se va castiga anularea pv si veti ramane cu vinovatia integrala, asiguratorul va plati integral pe nevinovat, iar dv. veti ramane cu dauna proprie neplatita sau veti fi solicitata sa restituiti suma incasata ca despagubire(daca ati primit-o deja pana la ramanerea definitiva a hot. de anulare pv.)
Da aveti dreptate, fiecare suporta 1/2 din reparatia celuilalt, dar din moment ce el singur a semnat procesul verbal intocmit de politie , cum poate sa nu mai fie de acord cu el? cind a mintit atunci? sau acum? legea ce spune despre asta ? Nu am primit bani de la societatea la care era asigurat el, pentru-ca asiguratorul spune ca datoria lui este sa stopeze inaintarea dosarului pina la o decizie finala.
Defapt el da in judecata politia -respectiv agentul constatator.
In cazul asta ce ma sfatuiti sa fac ?
Nu ramane decat sa va exercitati dreptul de aparare alaturi de agent, in cadrul procesului pe care nu aveti cum sa-l evitati/impiedicati, si prin rationamentele/invocarile/probele pe care le veti etala in fata instantei, sa determinati emiterea unei hotarari de respingere a cererii contraventionale.
Va urez succes calificat!
Multumesc pentru sfaturi
Probabil va fi nevoie de un avocat, care sa ma reprezinte alturi de agentul de politie

Alte discuții în legătură

Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)
Contestarea masurii luarii permisului de conducere gmecmha gmecmha salutare,ce pot sa spun e ca in urma unui accident de circulatie in care NU AM FOST VINOVATI(mergeam regulamentar dar o masina din fata noastra a intors brusc ... (vezi toată discuția)