avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea masurii luarii permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea masurii luarii permisului de conducere

salutare,ce pot sa spun e ca in urma unui accident de circulatie in care NU AM FOST VINOVATI(mergeam regulamentar dar o masina din fata noastra a intors brusc pe linia continua fara sa se asigure,fara sa incetineasca,iar sotul pentru al evita a tras de volan stinga ,intrind pe cealalta banda de mers, reusind sa nu intre direct in el ci doar in aripa din fata a acestuia)sotul s-a ales cu carnetul luat pe 3 luni fara a i se face un proces verbal (pentru ca la noi au existat si victime-eu si copilul care din fericire nu am avut nevoie decat de 5,6 zile de ingrijiri medicale si cazul penal nu a putut fi continuat) pe care cu siguranta l-am contesta, iar celuilant sofer i s-a dat carnetul.Am mai multe intrebari:
ieri am primit sentinta de la parchet cu NUP impotriva celuilalt conducator auto,iar astazi cind sotul a mers sa ridice carnetul de conducere i s-a spus ca il are suspendat pe 3 luni desi noi nu am primit nici un proces verbal pe care sa-l contestam.intrebarea este daca acest lucru este legal si ce trebuie sa facem in acest sens.
Trebuie sa precizez ca celalalt conducator auto este avocat in oraselul unde s-a petrecut accidentul si sta pe aceeasi strada cu politia, iar sotia este judecatoare.ce putem face in aceasta situatie.
o alta intrebare ar fi daca trebuie sa primim acel proces verbal ,daca il putem contesta si in cit timp
Astept raspuns.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gmecmha , utilizator 22:01, 26 Iulie 2011
PV daca il primiti poate fi contestat in 15 zile de la data primirii insa la parchetul din zona unde s-a petrecut evenimentul. Deci va dati seama ca sansele unui proces echitabil sun practic nule. In mod normal ar fi trebuit sa primiti si dv un exemplar din rezolutie. Nu inteleg nimic din tot acest eveniment.
a fost un dosar la parchet dar neexistind vatamari corporale ce necesitau ingrijiri mai mari de zece zile dosarul penal a fost inchis ,iar aseara am primit prin posta sentinta de la parchet cu NUP.astazi sotul a fost la politie sa vada ce trebuie sa faca pentru a-si recupera carnetul de la politie.Acolo i s-a spus ca i se retine carnetul pe 3 luni dar nu stiu care este motivul.Singurul lucru cert este anexa 2 pe care mi-a trimis-o asiguratorul pe mail in care spune ca a fost culpa comuna(celalalt conducator a "virat stinga" desi in stinga nu se afla nici un drum pe care sa intre pentru a vira el de fapt intorcind)incalcind linia continua,iar sotul meu pt. ca "atunci cind celalalt vira el a intrat in depasire calcand linia continua si ajungind pe celalalt sens de mers".
Din partea noastra niciodata nu s-a pus problema depasirii,dar politaiul l-a intrebat pe sotul meu de ce a ajuns pe cealalta banda de mers.A incercat sa-l evite pe celalalt tragind de volan stinga.Exista scris in lege ca trebuie sa eviti o masina sa nu o busesti tragind de volan dreapta.?Spuneti-mi si mie unde daca e asa.O sa merg pina in pinzele albe pentru ca nu am gresit cu nimic si ni se pun in circa toate lucrurile pentru ca in Romania se poate.o sa incerc toate lucrurile posibile si imposibile pentru a ni se face dreptate.Nevinovati,cu daune totale la masina pt. care mai avem de plata inca 6 ani(am facut un credit de nevoi personale pt. a cumpara masina),eu cu un hematom la genunchi pe care nu il pot opera pt. ca apar complicatii,sotul cu carnetul luat pentru 3 luni pt. nu stiu ce(ca nu avem nici un proces verbal pe care sa-l contestam) tragem si de asigurari care nu ne-a dat decit 1/4 din suma despagubirilor-pt. ca in anexa 2 politaiul a scris culpa comuna)am picat la locul nepotrivit in momentul nepotrivit .Cred ca singura noastra vina e ca accidentul s-a petrecut in orasul celuilalt conducator auto care este si avocat acolo iar sotia judecatoare.Dati-mi un sfat ce pot face.orice e posibil ca sa ne facem dreptate.Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)
Accident in timpul virajului la stinga Adrian03021982 Adrian03021982 Ma aflam pe un drum cu prioritate in localitate am semnalizat cu 50 m înainte si m-am asigurat pentru a face stânga pe o stradă. Nu am văzut că din spate ... (vezi toată discuția)
A procedat corect politia? simina carmen simina carmen Fiul meu a patit un accident si credem ca a fost nedreptatit, din aceasta cauza va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra. Sa relatez faptele: circula in ... (vezi toată discuția)