avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite

Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august 2010.Proprirea suna cam asa,,.... va punem in vedere sa instituiti de indata ,in calitate de tert poprit interdictia de a plati debitorului nostru......... orice suma de bani pe care le datoreaza angajatorul pana la recuperarea creantei.In cazul in care asupra veniturilor debitorului au mai fost infiintate propriri de catre alti creditori Noi avem prioritate absoluta asupra tuturor sumelor ce vor fi retinute."
Mentionez ca am deja o proprire de 1/3 din salariu la late 2 banci.
Puteti sa-mi spuneti ce se poate intampla? multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 24 Februarie 2011
Cu siguranta se va infiinta poprirea asupra salariului dvs., insa trebuie a retineti ca retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.
Pe de alta parte, daca dvs. considerati ca executarea silita nu se face corect, in sensul ca nu se respecta prevederile procedurale executionale ori ca suma ce se urmareste nu este cea reala, puteti promova o contestatie la executare la judecatorie.
dar pot sa opresca proprirea la celelalte banci ?
Banca poate pune direct proprire sau trebuie sa apeleze la o instanta de judecata?
In nici un caz. Popririle cumulate nu pot depasi jumatate din salariul net.
contractele de credit reprezinta titluri executorii, deci bancile nu au nevoie de mijlocirea unei instante judecatoresti, putand sa treaca direct la executare silita pentru a recupera astfel de creante.

Alte discuții în legătură

Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pentru datorii card neachitate bobutanumihail bobutanumihail am avut la o banca un credit si un card de credit pe care nu le-am mai platit.am fost executat silit prin executor judecatoresc prin poprire pe salariu(prin ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)