avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Declinare de competenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Declinare de competenta

Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de contencios a tribunalului.Tribunalul Bucuresti are sectia 9 contencios adm.Este competenta aceasta nstanta sa judece o plingere privind necomunicarea de inf .publice in temeiul legii 544/2001?
Daca da de ce speta unui cetatean a fost trimisa curtii de apel deoarece din oficiu instanta si-a declinat competenta materiala?
Sunt in cadrul acestei sectii de contencios adm complete de judecatra care nu au competenta materiala de a judeca spete privind incalcarea l 544/2001( pentru ca pe siteul institutiei am vazut la dosare ca totusi judeca astfel de spete)?De ce ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 17 Mai 2008
Potrivit Legii nr.554/2001, in cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice. Plîngerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului.

Despre ce autoritate sau institutie publica este vorba? Deoarece, Curtea de Apel judeca, in prima instanta, procesele şi cererile în materie de contencios administrativ privind actele autorităţilor şi instituţiilor centrale (art.3 pct.1 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Acces informatii publice ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua,in legea 544/2001 ,,Art. 22.1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face ... (vezi toată discuția)
Pot contesta in instanta raspunsul primit de la o institutie publica? darria13 darria13 Am facut o adresa catre o institutie publica pentru a lamuri o situatie in care ma aflu. Am primit un raspuns ambiguu. Pot contesta acest rapuns in instanta? (vezi toată discuția)