judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei.
eu nu am alte motive decat dorinta de a purta acelasi nume cu fiul meu de 11 luni.
stiu de la alte mamici ca este o complicatie inutila sa te numesti intr-un fel si pe copil altfel.
in afara de asta copiii sunt rautaciosi si isi spun unul altuia lucruri neplacute de genul "nu ai tata"...
Nu am alte motive de genul notorietatii sub numele sotului...
ce pot sa mai aduc motivare in favoarea mea?
va rog sa ma ajutati, sotul meu se foloseste de aceasta portita in speranta ca asa voi accepta mai tarziu sa ne recasatorim.
va multumesc mult,
sotul meu doreste sa se foloseasca de acest aspect pt a putea sa-mi controleze "alegerea" de a ma recasatori cu el. nu este de aord cu pastrarea numelui pt ca ... asa e el.
Deci nu prea am sanse dar pot sa incerc..
Poate sa incerce, insa nu va reusi...
Dar puteti cere dupa divort schimbarea numelui copilului si astfel va fi acelasi cu al dv...
Sincer, niciuna dintre solutii nu mi se pare buna, insa e posibil ca dv. sa vi se para.
E drept ca s-ar putea sa-l deranjeze, mai tarziu, pe copil, faptul ca i-ati schimbat numele... dar macar veti avea acelasi nume cu el...
Nu cred ca, in caz ca solicitati in instanta, veti obtine. Parerea mea. Dar cred ca sunt alte posibilitati: sa va obisnuiti cu gandul, sa schimbati numele copilului... dupa caz!
P.S. Stiu ca-mi veti vota ca nonnecesar acest mesaj pentru discutie, asa cum v-a parut si al colegei mele... MIe mi-a placut si sunt de acord cu ea. E bine sa inteleaga copilul ca are doi parinti... nu e capat de lume. Si cand creste poate decide daca vrea acelasi nume cu al dv. au ba.
E numai o parere, ca si a colegei.
eu zic ca de psihologie sa vada psihologii, si de drept avocatii.
eu am sa ii spun copilului simplu:
am vrut sa am numele comun cu tine ca sa pot sa fiu prompta in orice te priveste, sa simt ca esti al meu, ca eu te-am facut.
as vrea sa vad ce explicatie o sa ii dea tata-su ca l-a parasit la 8 luni si ca nu mi-a permis sa ii port numele "de sanki"
si copiii de 11 luni vor invata la un moment dat sa citeasca si poate ca sentinta de divort va fi una din subiectele care il vor interesa.cred a va este usor sa vorbiti asa de sus
as vrea sa vad cum v-ati simti daca pt un om de nimic care nu a fost si nu este dispus sa faca concesii copilul dvs s-ar numi altfel decat dvs.
eu doar la gandul asta ma cutremur si simt ca si cum mi se fura ceva si doare.. O parte din mine.
Sunt MAMA!
Incercati sa faceti o motivare ampla cu privire la pastrarea numelui dobandit prin casatorie.
Nu cred ca veti avea castig de cauza dar macar incercati.Expuneti in scris tot ceea ce va doare si incercati sa sustineti oral in fata instantei.
Razgandire
ADANNA
In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie.
Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)