avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... imposibilitate e plata a creditelor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

imposibilitate e plata a creditelor

Buna ziua,
In anul 2005 am contractat o serie de imprumuturi de la banci (11) fara a gira cu absolut nimic, fiind atunci in situatie limita si avand nevoie de bani urgenta.
Timp de aproximativ 1 an de zile, am reusit sa-mi achit ratele aferente tuturor creditelor dupa care , pierzandu-mi locul e munca , am ajuns in imposibilitatea de a plati.
Bancile imi trimit somatii prin intermediul firmelor de asigurare/recuperare, dar eu nu am nici o solutie de rezolvare a cazului.
As dori sa va intreb care ar putea fi consecintele acestui caz si daca exista o anumita perioada dupa care acest caz se prescrie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:45, 18 Mai 2008
In dreptul nostru, termenul general de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, respectiv de la data scadentei. Insa prin somatiile facute acest termen a fost inrerupt, tocmai pentru a nu opera in cauza prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit banca sebastiannarita sebastiannarita Buna ziua, am si eu o intrebare. Am un credit facut la o banca din Romania(aia cu roz) din anul 2008. Din septembrie 2010, din pacate nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)