avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Firma de recuperare

Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea!
Tatal meu a facut un credit bancar de nevoi personale in 2004(februarie) in valoare de 70 mil.(7000 ron) pe 5 ani eu ca si baiat urmand sa platesc ratele,dupa 2 ani de zile(2006) din anumite motive nu am mai reusit sa o fac si in 2007 am plecat din tara,intre timp parintii mei sau mutat de la adresa respectiva in alt judet(sunt proprietari de drept),acuma dupa 5 ani parintii mei sau trezit cu o scrisoare de la o firma de recuperari prin care le cere sa plateasca 9.300 ron,ai mei sunt disperati si nu stiu ce sa mai faca(iam sfatuit sa nu sune firma respectiva),din ce stiu eu(nu am prea multe cunostiinte de drept)datoria se prescrie dupa 3 ani de zile!!!Un sfat sau cum pot proceda ?
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:53, 22 Iulie 2011
ratele bancare se prescriu in 3 ani de la data scadentei. termenul se calculeaza pentru fiecare rata in parte.
daca termenul de prescriptie a fost implinit si nu a fost intrerupt / suspendat atunci nu se mai poate obtine banii prin executare silita.
Deci practic si pe intelesul meu :) in cazul meu data scadentei este 2009(februarie)?si data prescrierii ar fii 2012(februarie)?presupun
corect, dar calculezi ptr fiecare rata. Adica rata scadenta in februarie 2009 este prescrisa in feburiarie 2012, dar rata scadenta in ianuarie 2009 se prescrie in ianuarie 2012. si tot asa.
am inteles:-)deci practic pana atunci cei de la recuperari ce pot face concret,in afara de amenintari si vorbaraie(ca la asta se cam pricep din ce am observat)daca nu voi plati si nu voi lua legatura cu ei?
Parere mea este ca in cazul unui imprumut, acordat pentru o perioada de 5 ani, termenul de prescriptie incepe sa curga de la implinirea celor 5 ani si nu de la scadenta fiecarei rate de credit in parte.

Alte discuții în legătură

Prescriere credit Georgia_cs Georgia_cs buna ziua. in mai 2009 am luat un credit de nevoie personale cu o perioada de rambursare de 10 ani, fara nici o garantie. nu am mai platit rata din aprilie ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga termenul de prescriptie Lucian_bz Lucian_bz Avem un contract de credit care are un articol care spune asa: [quot]Neplata sumelor datorate de catre imprumutat si co-imprumutat timp de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)