avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari

buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut nici unul.bancile respective mau dat la firme de recuperatori care ma tot suna zilnic,de 2-3 ori/zi.este normal sa te sune de 2-3 ori pe zi pana le raspunzi,sa te sune pe tel care le gasesc vecini,parinti desi eu cand am facut acele credite le-am dat nr meu de tel unde ma pot contacta.pe langa faptul ca suna de atatea ori pe zi mai si ameninta ca vin acasa cu executor,avocat.eu nu am absolut nici o propietate pe numele meu,nu am nici imobile pe numele meu.as dori sa aflu ce se poate intamla in viitor ca deja ma exaspereaza cu telefoanele si amenintarile lor. una dintre acele banci ma dat si in judecata.as dori sa aflu si eu ce imi pot face aceste banci sau acele firme de recuperare si de cate ori au voie sa sune dupa o persoana.va multumesc.cat au dreptul sa imi puna poprire pe salariu?si aceea suma se imarte la toate bancile sau fiecare are dreptul in mod egal la acea suma?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ancaoanaa, utilizator
In privinta apelurilor telefonice nu prea aveti ce face, decat sa nu-i luati in seama.
Popririle se vor institui pe rand, prima va fi pe 1/3 din salariu , apoi pt ca sunt mai multi creditori, pana la 1/2 din salariu.
1/3 aceasta suma se imparte la toate bancile sau fiecare ia 1/3?au voie sa trimita executor judecatoresc acasa?cat timp ma vor cauta,chiar daca unii dintre ei mau dat in judecata?
1/2 din salariu se va imparti la toti creditorii, indiferent cati. Executorul judecatoresc poate veni, dar trebuie sa aiba hotararea judecatoresca definitiva, incuviintarea executarii si, cel mai important, bunuri de executat (imobile, masini etc.). Veti fi instiintat daca urmeaza sa fiti executat pentru a va putea exercita dreptul de a face contestatie.
cat timp ma vor urmari.dupa cati ani se prescrie?
Termenul general de prescriptie este de 3 ani (5 ani pentru datoriile catre stat), dar acesta poate fi intrerupt daca se iau masuri in acest sens (chemare in judecata, de pilda). Daca dupa 3 ani de cand ati facut ultima plata nu v-au actionat in instanta, atunci puteti invoca prescriptia.

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)
Probleme banci oanaanca oanaanca Buna ziua.in ani 2005-2007 am facut niste rate la banci.credite cu buletinul,in numar de 4rate.am platit aceste rate pana in anul 2008 pana prin august cand am ... (vezi toată discuția)