avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema mostenire urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema mostenire urgent

Sunt mostenitorul Testamentar al unei vecine. Nu sunt ruda cu ea. Nu mai are alti mostenitori, urmasi. Sotul ei a decedat in anul 2000 si i-a lasat ei un testament prin care ii lasa casa si contul bancar. Sotia(vecina) a decedat in anul 2010. Am gasit printre acte , niste proprietati confiscate de stat pana in 1989 care apartineau sotului si mamei acestuia. El a facut cereri de despagubire pe baza legii 112/1995 dar numai pentru 2 case a primit banii in 1999, iar la o alta i-a fost respinsa cererea. El in 2000 a decedat si nimeni nu a mai facut nimic pana in prezent. Vreau sa stiu daca eu pot beneficia si de pe urma sotului si unde ma pot adresa sa clarific situatia??? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: bflory_05 , utilizator 16:56, 25 Februarie 2011
Este interesant de stiut daca in testament se individualizeaza bunurile mostenite sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
avvalentina, utilizator
In testament scrie: " Las la data decesului meu toate bunurile mobile si imobile, ce se vor gasi in patrimoniul meu". Este facut de sotie catre mine la notariat.
trebui sa faceti dv mostenire dupa vecina ca sa poti face dova calitatii de mostenitor , si apoi sa face-ti toate demersurile pentru despagubire , pentru ca in cazul in care trebui facut supliment la mostenire sotului dv faceti dovada calitatii de mostenitor conform certificatului emis de notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune când există un moștenitor oligofren și un testament făcut în favoarea altcuiva andrey_f_c andrey_f_c in urma cu 4 ani, sotul si sotia mi-a facut pe numele meu un testament in care spune ca dupa moartea lor, bunurile mobile si imobile imi revin mie. Ei mai ... (vezi toată discuția)
Testament pt bunuri neiesite din indiviziune aurel_vl aurel_vl As avea nevoie de sprijinul dvs in urmatoarea speta- O matusa / sora tatalui , care nu a avut mostenitori directi , copii , mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Testament adaa_19 adaa_19 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc! (vezi toată discuția)