avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident Auto: vinovatul cu numere de Bulgaria nu avea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident Auto: vinovatul cu numere de Bulgaria nu avea RCA

am lovit o masina al carei sofer roman cu nr de bugaria nu mia acordat prioritate intorcind intrun loc cu linie continua nu avea rca vina apartinidui doar lui.A venit politia deoarece impactul a fost frontal el ramanin icarcerat ,smurd ,salvare declaratie tot tacimul la politie nu a prezentat rca celelalte acte fiindui retinute el la spital cu ceva coaste fracturate .acum problema e cinemi repara masina eu am casco am initiat procedurile dar daca nu aveam si inaca situatia e incerta ce fac cum procedez cel mai bine ? VA ROG
am fost la asirom acolo am casco o saptamana ma dus cu vorba ma trimitea la urziceni acolo sa intimplat accidentul ,sa le aduc anexa 2 care nu se da in cazul undosar penal si ei stieau.Politia cred ca nu prea e in slujba cetateanului onest nu te indruma si nuti spune cum trebuie sa procedezi.masina a fost la expertiza imediat dupa accident asa e procedura .alcoolscop ma rog si tot ce a cerut politia .asiromul sia dat acceptul dupa 8 zile de la producerea accidentului dupa o groaza de drumuri inutile. Acum ce ma derajeaza si as vrea sa afle toti care se afla in aceasta situatie destul de incucata ,aproape toate masinile cu nr de bulgaria ori nu sunt inscrise ori sigur nu au asigurare si toata lumea stie dar nu se face nimic politia inchide ochi cind ii prind si sunt atitea nu se poate face nimic pentru ca aceste situtie sa fie evitate?

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
luizzacretu, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:59, 2 Martie 2011
Intrucat dvs nu sunteti vinovat de producerea accidentului , reparatia vehiculului dvs nu va fi suportata de casco ci de soferul vinovat . fie va intelegeti cu acesta pe cale amiabila , fie deschideti impotriva acestuia o actiune in instanta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu trebuie sa va faceti griji intrucat din a acest motiv v-ati incheiat o polita de asigurare facultativa. Pentru situatia in care nu aveati casco exista un Fond de Protectie a Victimelor Strazii si o intreaga procedura care trebuie urmata.
In toate situatiile in care accidentul se petrece in Romania iar vinovatul fie nu are RCA fie nu este gasit, cererea de despagubiri se adreseaza Fondului pentru protectia victimelor strazii.
In acest sens, trebuie sa va adresati Fondului dupa ce sentinta penala a ramas definitiva cu o cerere pentru acordarea despagubirilor. Probabil ca se va dispune o expertiza si apoi vi se vor acorda despagubiri. Dupa ce va acorda despagubiri Fondul se subroga in drepturile d-voastra urmand sa recupereze banii (daca e posibil) de la cel vinovat.
GRESIT! Reparatiile autoturismului se vor suporta de asiguratorul CASCO, care la randul lui isi va recupera contravaloarea reparatiilor de la cel vinovat de producerea accidentului. Dvs. nu trebuie sa va judecati, sa va intelegeti amiabil, ci sa mergeti la asiguratorul dvs. CASCO, sa deschideti dosarul de dauna si sa va reparati masina.

Bineinteles ca ati putea sa va indreptati impotriva celui vinovat de producerea accidentului, dar asta ar insemna timp,un proces, bani cheltuiti cu taxa de timbru si posibil expertiza tehnica auto.... de ce bataie de cap, cand aveti polita casco?
Autovehiculul dumneavoastra se va repara pe asigurarea CASCO urmand ca societatea unde aveti asigurarea sa faca regres impotriva vinovatului de accident.
Daca nu aveati polita casco atunci puteati sa va adresati Fondului de protectie al victimelor strazii care ar fi procedat la despagubirea dumneavoastra si recuperarea daunei de la vinovatul de accident.

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna cu asigurare de spania ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua1 Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut ... (vezi toată discuția)
Accident auto: vinovatul cu numere de bulgaria nu avea rca luizzacretu luizzacretu am fost la asirom acolo am casco o saptamana ma dus cu vorba ma trimitea la urziceni acolo sa intimplat accidentul ,sa le aduc anexa 2 care nu se da in cazul ... (vezi toată discuția)
Auto IRIMIA GABRIEL IRIMIA GABRIEL Buna dimineata Am avut si eu un accident ,fara victime ,nu am fost vinovat accidentului ,am avut asigurare auto,si vinovatul i-i intra asigurarea la ora 24 ... (vezi toată discuția)