avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire dauna cu asigurare de Spania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire dauna cu asigurare de Spania

Buna ziua1

Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut dosarul , a fost trimis la Avus Romania, pentru instrumentare.

In prima faza sa verificat asigurarea celui care a produ accidentul si aceasta era valabila, supa care Axa a revenit si a spus ca aceasta a fost anulat inainte de a avea loc accidentul asa ca dauna nu poate fi acoperita.

Acum Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), a solicitat Biroului similar din Spania verificarea situatiei. Dupa care urmeaza sa ma informeze cum voi fi despagubit.



Intrebarea este daca asigurarea nu era valabila cine ma despagubeste ? Trebuie sa ,ma indrept impotriva persoanei care a produs accidentul?

Auzisem totusi de o reglementare legislativa , care spunea ca in cazul producerii unui accident in care partea care este vinovata nu are asigurare valabila , pagubitul este despagubit din nus ce fond.

A avut cineva o situatie similara?

Astept sugestii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ovidiuhanzu , utilizator 09:56, 16 Ianuarie 2011
Bine ar fi fost daca aveati CASCO...o reparati iar asiguratorul facea regres catre cel vinovat
Rasunsul corect este Fondul de Protectie al Victimelor Strazii.
Pentru a solicita despagubirile in caz de vinovat fara RCA valabil, solicitati oricarui asigurator(de ex. cel la care aveti polita RCA proprie), formularul de avizare dauna la FPVS.
Pana primiti din Spania informatiile necesare mergeti la cel mai apropiat asigurator de dv si deschideti dosar de dauna, pt a va repara masina. Apoi este problema celor de la FPVS sa-si recupereze paguba.
am inteles o sa demarez aceasta procedura si o sa revin cu detalii.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)