avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

la data de 3.08.2010 am fost inplicat intrun accident de circulatie la intersectia dintre soseaua alexandrie si strada teiusi strazile ne avand semne de circulatie asa dar se circula pe prioritate de dreapta dreapta mea fiind mascata de 2 autotursme tip duba.
autotursmu marca laguna se deplasa pe strada cu prioritate de dreapta strada cu prioritate find mascata de cele 2 dube.oprinduse in mijlocul strazii am tras de volan stanga incercand sa evit impacul dar totusi neam ciocnit am cazut la constatare amiabila am complectat actele necesare in acestea scriind si pagubele vizibile. in urma impactului conducatorul autoturismului laguna si_a scris pagubele vizibile acestea fiind refuzate de asiguratorul euroins.pe motiv ca avariile celor 2 autoturisme nu se coroboreaza reciproc ne findui reparata masina conducatorul autotursmului laguna acesta sia reparato pe bani lui incluzand mai multe reparatii
decat cele constatate de asiguratorul meu. ca urmare acesta ma dat in judecata pentru plata reparatiilor si a chieltuielilor de judecata acestea find estimate la 7.077 ron. e posibil ca eu sa platesc aceste pagube odata ce asiguratorul meu ia refuzat reparatiile suplimentare pe care el le-a cerut ?
Cel mai recent răspuns: iuly30 , utilizator 09:50, 3 Mai 2011
Daca te-a dat in judecata deja si exista proces pe rol pt.pretentii , la primul termen faci cerere de chemare in garantie a asiguratorului tau care va sta in judecata alaturi de tine si ceri obligarea acestuia la plata intrucat masina era asigurata RCA pana la val. de 500.000 euro (sau cat e in contract).Tot asiguratorul trebuie sa-i plateasca .
Angajeaza un avocat .
Incercati cu o scrisoare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si asteptati raspunsul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
avvalentina, utilizator
citind mai bine citatia venita acasa am descoperit ca de fapt este chemata in judecata si la interogatoriu parata societate comerciala de asigurare-reasigurare iar eu sunt chemat in calitate de intervenient- fortat.este posibil ca eu sa suport cheltuieli daca asiguratorul refuza in continuare sa plateasca daunele acestea fiind estimate la1.661,5184 euro adica 7.077,57 lei.


multumesc tuturor pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
iuly30, utilizator
Aceasta este si procedura. Este chemat in judecata asiguratorul, iar legea prevede faptul ca celalalt conducator auto este citat in calitate de intervenient fortat. Daca instanta va admite actiunea, reclamantul, adica celalat conducator auto, va trece la executarea asiguratorului si nu a dumneavoastra.
Este curios faptul ca autoturismul Laguna, care circula pe o strada cu prioritate, a fost reparata pe cheltuiala conducatorului auto si nu pe asigurarea RCA a vinovatului de producere a accidentului. De aici, trag concluyia ca este ceva necurat la mijloc.

Alte discuții în legătură

Accident auto iuly30 iuly30 neprezentandu/ma la primul proces in care eram citat ca intervenient fortat si urmarind dosarul pe internet astazi am vazut ca am fost trecut ca parat la ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata in calitate de intervenient dinuioana dinuioana Buna ziua In data de 9.06.2010 am fost implicata intr-un accident usor, fara raniti, cu un alt autovehicul, din care au rezultat pagube materiale la ambele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa ... Emil1980 Emil1980 Buna ziua.Am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa Omniasig împotriva pârâtei Euroins Romania cu citirea in calitate de intervenient forțat ... (vezi toată discuția)