avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua.Am primit o cerere de chemare in judecată ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua.Am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa ...

Buna ziua.Am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa Omniasig împotriva pârâtei Euroins Romania cu citirea in calitate de intervenient forțat pe numele meu pentru punerea la plata a firmei Euroins RCA într-un dosar de dauna deschis pe numele meu in temeiul dispozițiilor ART.22 din legea 132/2007.Menționez ca auto marca proprie a fost condus de mine si am fost acroșat de un alt autoturism aflat in depășire neregulamentara pe linie continua,persoana respectiva aflându-se si sub influența băuturilor alcoolice.Agentul constatator prin procesele verbale întocmite a rezultat ca exista o culpa comuna ca eu nu m-am asigurat la schimbarea sensului de mers si automat nu sa facut amiabila.Eu mi-am reparat mașina pe asigurarea facultativa Casco,asta fiind acum un an.Astăzi mi-a venit aceasta comunicare si cerere de trimitere in judecată.Cei de la Omniasig vor sa recupereze banii de la firma RCA a celui care ma acroșat.As dori sa stiu ce îndatoriri am eu sau daca este obligatoriu sa ma prezint la judecată.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:46, 5 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

În cazul formulării unei cererii de despăgubire împotriva societății de asigurări, persoana responsabila de producerea accidentului va fi citata în calitate de intervenient fortat. Persoana chemata ca intervenient fortat in procesul civil va lua la cunoștință de litigiul dintre persoana păgubită și asigurător. De asemenea, se va dezbate vinovăția acestuia, prejudiciul produs, temeiul răspunderii. Astfel, avand in vedere ca in cadrul litigiului va fi analizata conduita dumneavoastra care a condus la producerea accidentului este indicat sa formulati intampinare in cadrul careia sa formulati apararile necesare.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti obligatia sa va prezentati in instanta. Faceti insa o intampinare in care sa transmiteti punctul dvs de vedere cu accent pe mecanismul asigurarii CASCO care a preluat riscul producerii evenimentului si l a acoperit, fiind firesc sa recupereze prejudiciul de la asiguratorul RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in data de 10 iunie 2020 am fost vinovat de producerea ... david V david V BUNA ZIUA IN DATA DE 10 IUNIE 2020 AM FOST VINOVAT DE PRODUCEREA UNUI ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU PAGUBE MATERIALE(mai exact am lovit 2 masini , am mers la ... (vezi toată discuția)
Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la o usoara tamponare ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Buna seara.Se pare ca dupa 2 ani de la accidentul(sau ma rog mica tamponare) dupa care am fost sanctionat cu amenda contraventionala si permisul luat pe 2 ... (vezi toată discuția)