avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive

In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe motiv : " exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta Primaria Municipiului....."intrucit denumirea este Municipiu...... prin Primarul........si nu Primaria Municipiului.......",art 19 din Legea 21/2001;mai precizeaza faptul ca chiar daca in cauzele solutionate de pina acum Primaria nu s-a sesizat in acest sens nu este un argument juridic.
Ce pot sa fac? Ce argumente legale pot invoca pentru a contracara acest motiv si procesul sa nu fie anulat,procesul avind subiectul MODIFICAREA DECIZIEI PRIMARIEI ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 12:52, 21 Martie 2011
U.B.I.K. are dreptate.In acest sens a se vedea de exemplu-decizia CURTII DE APEL CLUJ ,comerciala si de contencios, decizia 2774/2010.
Plus ca ar impune o sarcina excesiva si cheltuieli excesive(ceeace este contrar CEDO) justitiabilului, -faptul ca s-a ajuns pana la recurs si aici s-au gasit sa ridice exceptia, spune multe.
Va multumesc pentru raspunsuri u.b.i.k si liamik43
Dar,prin ce argumente juridice pot cere eu judecatorului sa nu anuleze procesul din cauza exceptiei invocate de primarie ?Doar rea- credinta ?
Incalcarea art.6 alin.1 din Conventie-CEDO-deoarece nu e admisibil in atata timp,trecand prin atatea instante, respectivele instante sa nu observe acest lucru.In virtutea rolului activ al instantelor-, prevazut de art.129 c.p.c aveau obligatia sa stabileasca cadrul procesual corect, indiferent daca exista principiul disponibilitatii.Inspirati-va(d-voastra sau avocatul) din decizia care v-am aratat-o.
Nu e rea credinta ci neindeplinirea rolului activ al judecatorului.
Nu reusesc sa gasesc decizia 2774/2010 a curtii de Apel Cluj.Mi-o puteti trimite Dv.?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa capacitate de folosinta a primariei Jayr Jayr Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond ... (vezi toată discuția)
Motive de a cotracara exceptia fdanila fdanila Am proces la INALTA CURTE DE JUSTITIE,recurs, in care Primaria a invocat exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta dar: 1) insasi ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)