avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... codul de procedura penala (uz de fals)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

codul de procedura penala (uz de fals)

Va salut cu respect. Va rog frumos stie cineva si vrea sa ami spuna care ar fi amenda pentru uz de fals.Dovada uzului de fals se face prin prezentarea unor analize false,cu care m-am prezentat la IPJ ILFOV pentru eliberare unui permis de port arma,si nu era numele meu trecut pe ele, de acolo si-au dat seama ca nu sunt facute legal. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 21:32, 25 Februarie 2011
depinde pentru ce infractiune veti fi judecat.
limitele pedepselor le gasiti in codul penal de la articolele288 incolo.
succes
Eu cred ca va aflati in fata unui concurs de infractiuni, dar nu stim, si nu dorim sa aflam, daca asupra acelor analize ati intervenit dumneavoastra. Trebuie sa cititi despre mai multe infractiuni din Codul penal:

Falsul material in inscrisuri oficiale
Art. 288. - Falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.
Falsul prevazut in alineatul precedent, savarsit de un functionar in exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Sunt asimilate cu inscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producatoare de consecinte juridice.
Tentativa se pedepseste.

Uzul de fals
Art. 291. - Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.

Sfatul meu de a va angaja un avocat, credeti-ma ca e bine intentionat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)