avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire nepot

Decedat bunic,se zice ca s-a facut succesiunea la timpu respectiv,nu sunt sigur.Dupa o perioada,in timp ce bunica era in vaita s-a facut un act vanzare-cumparare catre un nepot al carei mame era in viata,adica la unul din nepoti din fiicele bunicii. Din cele cinci fete ale bunicii,numai patru s-au strans sa dea semnatura de mostenire in favoarea acestui nepot.Deci parte bunicii plus partea celor patru fiice au fost cedate catre un nepot de la una din fiice. Fiica care nu a semnat si nu a participat la aceasta intrunire..mai are vre-un drept de mostenire dupa 15 ani de la decesul mamei sale(bunica)? Acest nepot spune ca s-a facut act vanzare-cumparare pe locul respectiv inclusiv casa batraneasca pe numele lui. Este adevarat asa cum sustine el ca daca in timp de trei ani de la decesul bunicii nu a venit nimeni ptr mostenire din partea fiicei care nu a dat semnatura,el a devenit propietar pe toata aceasta suprafata? nu stiu daca m-am facut inteles..va multumesc anticipat. semnat: fiul fiicei in speta care nu a semnat. daca am drept de mostenire din partea bunicii dupa 15 ani de la deces as vrea sa stiu ce trebuie sa fac,care sunt pasii,nu detin nici un fel de act.
Cel mai recent răspuns: quintuss , utilizator 19:38, 26 Februarie 2011
quintuss a scris:

am drept de mostenire din partea bunicii dupa 15 ani de la deces?


Daca bunica a vandut din timpul vietii ceea ce avea, inseamna ca n-a mai avut ce sa lase la moartea ei si, prin urmare, nici mama dvs. n-a mai avut ce primi de la mama ei, ca sa va lase dvs.
Mama dvs. (fiica a bunicii) ar fi putut sa atace actul facut de bunica in termen de 3 ani de la data mortii bunicii.

Afirmati totusi ca "partea bunicii plus partea celor patru fiice au fost cedate catre un nepot" . Se pare ca dintr-un intreg ar fi ramas totusi o faramita - partea celei de-a cincea fiice a bunicului - care nu a fost instrainata acestui nepot. Si atunci ar fi posibil ca mama dvs. sa fie inca in indiviziune cu nepotul.
Fara a cunoste continutul certificatului de mostenitor dupa bunicul si cuprinsul actului prin care s-a "cedat" nepotului ...putem sa ne dam cu presupusul mult si bine pe langa subiect.

De ce nu verificati la notariat? Se poate constata din evidente daca s-a deschis mostenirea dupa bunic....
va multumesc frumos..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
mostenire sau donatie floris2000 floris2000 Buna ziua, As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), 2 nepoti. Bunicii detin un apartament ... (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)