avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz

buna ziua,ma iertati ca va deranjez,eu lucrez in prezent cu un contract de munca cu 2 ore pe zi,dar de fapt lucrez in weekend cate 8 ore pe zi.in cazul unei demisii cu preaviz cat ar trebui sa stau in preaviz,daca eu lucrez numai in weekend? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 27 Februarie 2011
Potrivit codului muncii:
Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
gaidaucatalin a scris:

,eu lucrez in prezent cu un contract de munca cu 2 ore pe zi,...
in cazul unei demisii cu preaviz cat ar trebui sa stau in preaviz

In contractul de munca ce perioada este prevazuta ca preaviz in caz de demisie?
Perioada aceea va trebui respectata.
Faptul ca lucrati in weekend nu va exonereaza de acest preaviz, ci eventual va da dreptul la plata unor ore festive.
Termenul de preaviz este de 15 zile in cazul in care aveti o functie de executie sau de 30 de zile in cazul in care aveti o functie de conducere,
multumesc frumos pentru raspunsuri,perioada din contract este de 15 zile intr-adevar,dar cum voi sta 15 zile,eu lucrand numai in weekend?
15 zile de luni pana vineri sau 15 zile de weekend (respectiv samb sau dum)?
multumesc inca o data pentru raspunsuri tuturor
Dvs aveti un c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi , dar lucrati numai in week-end ... veti sta in preaviz 15 zile calendaristice incepand cu prima zi urmatoare celei in cate v-ati depus demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire preaviz cosminbarlad cosminbarlad Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa gasesc ajutor aici. Eu lucrez in serviciul de paza, adica am si ture de zi si ture de noapte, de week-end-uri nu mai ... (vezi toată discuția)
Demisie fără preaviz Ellena007 Ellena007 Buna ziua. In prezent lucrez in cadrul unei firme și mi-am găsit in alta parte un job mai bun. La jobul actual programul este de luni pana vineri 6h30min, un ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei Ojovan Gabriela Ojovan Gabriela Buna ziua! As dori cateva lamuriri cu privire la Demisie si preavizul in acest caz. Am citit in Codul muncii ca in cazul demisiei preavizul este de 15 zile ... (vezi toată discuția)