avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Are voie politia sa stationeze in loc interzis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Are voie politia sa stationeze in loc interzis?

are voie politia sa stationeze in loc interzis pe trotuar sau pe partea carosabila, chiar daca se afla in "misiune"? excludem cazul in care investigheaza un accident. ma refer la cazul in care stationeaza pentru a inregistra incalcarea regulilor de circulatie, radar, etc. conf art 61/(2) din oug 195 masinile de politie pot incalca regulile de circulatie daca se afla in misiuni care au caracter de urgenta.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 17:58, 26 Februarie 2011
Daca se afla in misiune,da.
si eu sunt de acord ca daca sunt in misiune pot incalca regulile dar in oug se precizeaza cand o pot face, (art.61/2) cand misiunea are caracter de "urgenta", adica, este accident, e urgenta, se deplaseaza la un accident, e urgenta. daca stau la "panda" sa prinda in plasa soferii ,nu cred ca mai este urgenta, este o misiune obisnuita de verificare si control. este simplu sa spuna ,de ex. ,daca s-au oprit sa isi ia covrigi sau donuts si au stationat in loc interzis, ca erau in "misiune" ?
Ar trebui sa vedem ce inseamna''urgenta'',potrivit legii.In opinia mea,acest termen ar putea presupune si obtinerea unei informatii de catre politistul respectiv ca intr-o anumita zona s-ar putea produce o abatere de la lege.
va rog, imi puteti spune unde se afla aceasta definitie in oug 195 sau in alta lege care sa aiba aplicabilitate in codul rutier? in speta, a "actiunilor de interventie" si "misiunilor care au caracter de urgenta". multumesc.
Domnule,eu am gasit definitia in DEX.Dar,acolo unde legiuitorul nu distinge,nici interpretul nu trebuie sa distinga.Cu alte cuvinte,daca in textul legii nu este cuprinsa aceasta definitie de care faceti vorbire,nici noi nu o putem invoca ca fiind legala sau mai putin legala.Este vorba doar de interpretare a textului legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare amenda radar elena0417 elena0417 azi am fost amendat pentru depasirea vitezei in localitate. nu cred k am avut 71km/h pentru k eram incadrat intre doua tiruri. politia a spus k cel din ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - inregistrare video cyan cyan am contestat un pv ptr neacordare de priorit la pietoni fiind inregistrat video. se apropie tremenul si vreau sa stiu daca pot solicita/prezenta in instanta ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)