are voie politia sa stationeze in loc interzis pe trotuar sau pe partea carosabila, chiar daca se afla in "misiune"? excludem cazul in care investigheaza un accident. ma refer la cazul in care stationeaza pentru a inregistra incalcarea regulilor de circulatie, radar, etc. conf art 61/(2) din oug 195 masinile de politie pot incalca regulile de circulatie daca se afla in misiuni care au caracter de urgenta.
urgenta=situatia de criza sau de pericol potential major care necesita deplasarea imediata pentru prevenirea producerii unor evenimente cu consecinte negative, pentru salvarea de vieti omenesti sau a integritatii unor bunri ori pentru limitarea afectarii mediului inconjurator (cap I, dispoz gen, art 2. din reg de aplicare a oug 195/2002). ce parere aveti acum? in concluzie, dupa parerea mea, nu este cazul de misiune de urgenta in situatia prezentata de mine. concret, mie mi-au retinut permisul de cond. ptr o incalcare a unei reg de circulatie fiind inregistrat de o camera amplasata pe o masina de politie care se afla stationata pe trotuar intr-o zona cu indicator de stationare interzisa. ma puteti lamuri care este diferenta dintre nulitate relativa si cea absoluta? nulit. absoluta am inteles ca o pot invoca daca intocmirea pv mi-a produs o vatamare. despre ce fel de vatamare ar putea fi vorba ptr ca pv sa fie declarat nul? daca puteam sa mor? de ex. mi-a completat alt tip de formular de pv, 1A in loc de 1D care este ptr inregistrare cu mijloc omologat. ce fel de nulitate este? multumiri ptr raspunsuri
Daca sunteti in termen legal,depuneti plangere impotriva acestui proces verbal de contraventie,in temeiul oug 2/2001,si aratati instantei de judecata cele aratate si noua,solicitati fotografia radar,dar in opinia mea nu veti avea castig de cauza prin prisma motivelor expuse de dvs.