avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Codul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Codul penal

Buna ziua!
Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si facea scandal,am avertizat acea persoana de mai multe ori sa inceteze in cele din urma indvidul a stat 5 zile in spital are certificat medico-legal ,insa nu stie cine l-a batut defapt,politia a luat declaratie la toata lumea invitata la petrecere majoritatea au declarat ca nu stiu nimic de incident ,pana la urma s-au aflat vinovatii ,si sunt chemat la politie sa dau declaratie,dar daca eu declar ca nu stiu nimic din cele intamplate,ce se intampla mai departe ?Apropo am citit codul penal art 180 si am vazut ca "Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda"inchisoarea fiind cu suspendare daca faptasul nu are antecedente .Va multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 13:26, 4 Martie 2011
Cel mai bine este sa spuneti adevarul.Veti scapa cu o amenda.
Iti multumes frumos aly_yoana.Altceva mai grav de 1 amenda nu se poate intampla nu? avand in vedere cele spuse de mine mai inainte.Multumesc anticipat
Dvs. ati batut acea persoana sau toti 5 ati lovit-o? Va sfatuiesc sa recunoasteti fapta deoarece daca s-a ajuns pana la dvs. inseamna ca politia stie ceva si oricum se va afla adevarul, iar recunoasterea faptei duce la o pedeapsa mai usoara, in principiu amenda in acest caz. Puteti incerca, de asemenea, sa va impacati cu victima pt a isi retrage plangerea.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
In urma altercatiei toti 5 am lovit acea persoana.Dar mai am o intrebare daca nu va deranjez,se poate si amenda si sa se ajunga in instanta ca din cate am citit eu art 180 era amenda sau 3luni -2ani cu suspendare.Multumesc anticipat !
Da bineinteles, dosarul poate ajunge pana in instanta, iar acolo sa primiti o amenda in loc de inchisoare cu suspendare. Inchisoare cu executare oricum nu primiti. De aceea va recomand sa incercati sa va impacati cu partea vatamata si sa vedeti ce pretentii are deoarece daca veti primi o amenda penala aceasta va fi trecuta in cazier.

Alte discuții în legătură

Bataie Adris_Ciuc Adris_Ciuc Zilele trecute niste amici au fost implicati intr-o bataie,in sensul ca ei se intorceau spre casa dintr-un club si alti tipi dintr-un bar au vrut sa bata o ... (vezi toată discuția)
scandal cu vatamare geote geote am avut un scandal in incinta unei discoteci in urma caruia eu si alte 3 persoane am ajuns la spital,eu am certificat medico-legal cu 7 zile.unul are 30-40 de ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)