avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari

La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta perioada a expirat si nu s-a mai tinut adunare generala de alegeri (din iunie 2007), acest comitet executiv mai este legal ? Stiu precis ca am citit undeva ca daca este depasita perioada de mandat comitetul respectiv este ilegal. Va rog daca se poate sa precizati daca exista o asemenea prevedere si din care act normativ sau lege decurge aceasta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:56, 28 Februarie 2011
Legal,nu este prevazut durata mandatului comitetului
De regula ,cu ocazia adunarii generale care se convoaca anual,in primul trimestru ,se alege si componenta comitetului executiv
Surprinzator ca din anul 2007 sa nu mai fi fost convocata adunare generala.
-in AG se hot daca cei care conduc asociatia raman in functie sau sunt schimbati.
-daca din 2007 nu ati mai facut nici o AG, inseamna ca nu aveti probleme (teoretic), insa practic nu prea cred ca la dumneavoastra totul e struna.
Normele in vigoare obliga convocarea de adunare generala in fiecare an ,tocmai pentru descarcare de gestiune,actualizare contracte...ori in cazul mentionat de dvs valorile contractelor cu angajatii sunt la nivelul anului 2007?
Daca nu s-a tinut nicio adunare generala din 2007 care sa aleaga alt comitet si alt presedinte nu inseamna ca cei carora le-a expirat mandatul sunt "ilegali" pe functie, ci ca si-au prelungit mandatul cu de la ei putere.
Cine vreti sa conduca asociatia daca ei si-ar termina activitatea o data cu incetarea mandatului?
Daca nu au convocat adunare generala este vina lor, dar nu sunt "ilegal" pe functie, iar proprietarii au o vina cel putin la fel de mare ca a conducerii asociatiei. Aveau posibilitatea sa convoace adunarea generala prin vointa a cel putin 20% dintre proprietari. Daca nu au facut-o inseamna ca s-au complacut in aceasta situatie.

Ilegalitatea presupune o vinovatie cel putin contraventionala, daca nu infractionala, ceea ce nu e cazul....
@ elga50 : se poate alege comitetul pe un mandat nelimitat?. Dar presedintele si cenzorul?.

Alte discuții în legătură

Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)
Prima ag dupa constituirea asp abif abif Este definita legal durata mandatului presedintelui asociatiei ales la AG de constituire a asociatiei? Se pot face alegeri pentru presedinte, membrii in BE si ... (vezi toată discuția)
Ce fel de obligatii CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care \\"obligatii\\" la inceput de an(2014)? \\"Asociatiile de ... (vezi toată discuția)