avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari

La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta perioada a expirat si nu s-a mai tinut adunare generala de alegeri (din iunie 2007), acest comitet executiv mai este legal ? Stiu precis ca am citit undeva ca daca este depasita perioada de mandat comitetul respectiv este ilegal. Va rog daca se poate sa precizati daca exista o asemenea prevedere si din care act normativ sau lege decurge aceasta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:56, 28 Februarie 2011
Este adevarat ca in legea 230/2007 nu se specifica perioada pentru care este ales comitetul, presedintele, cenzorii.
Dar asociatiile de proprietari pot sa prevada acest termen in statut, la infiintare sau cu ocazia modificarii, schimbarii statutului. Daca nu a fost prevazuta in statut se poate lua hotararea la fiecare adunare generala de alegeri. Se hotaraste si se consemneaza in PV ca cei alesi au un mandat de X ani. Toate aceste forme de stabilirea a duratei mandatului sunt legale.
Daca nu se specifica nicaieri (statut sau proces verbal din vreo AG) perioada pe care sunt mandatati, da...:) pot fi alesi si uitati pe functie, mai ales daca isi fac treaba, pana cand ei insisi renunta la aceasta ocupatie sau dispar din cauze naturale....sau... 20% dintre proprietari decid ca trebuie convocata o AG si ales alt presedinte, alta comisie de cenzori.

Oamenii din asociatie decid cum le este mai bine!
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
elga50, moderator
Multumesc noi dorim infiintarea unei noi asociatii prin desprindere si nu stiam daca este legal sa apara in p.v. al a.g. de infiintare termenul de nelimitat. Odata am facut un contract de comodat si nu se putea scrie la durata contractului nelimitat.Ma gandesc sa nu fac vreo prostie asa ca mai bine scriu 30 sau 40 de ani si se subantelege ca se pot oamenii schimba oricand majoritatea doresc.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)
Prima ag dupa constituirea asp abif abif Este definita legal durata mandatului presedintelui asociatiei ales la AG de constituire a asociatiei? Se pot face alegeri pentru presedinte, membrii in BE si ... (vezi toată discuția)
Ce fel de obligatii CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care \\"obligatii\\" la inceput de an(2014)? \\"Asociatiile de ... (vezi toată discuția)