avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie in Noua Zeelanda, divort in Romania?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie in Noua Zeelanda, divort in Romania?

Buna ziua! Am o situatie foarte complicata si as avea nevoie de niste sfaturi. In Decembrie 2009 m-am casatorit in Noua Zeelanda, cu un cetatean american. Dupa 6 luni l-am parasit, venind in Italia unde sunt in momentul de fata. Acum el este in America si i-am propus sa depuna el cerere de divort acolo, avand in vedere ca este in tara lui. Numai ca nu prea il intereseaza, probabil este prea multa bataie de cap. Daca eu vin in Romania, pot sa depun cerere de divort acolo? Prin comun acord eventual (caz in care el ar trebui sa fie reprezentat de un avocat, banuiesc)? Trebuie sa obtin intai recunoasterea casatoriei? Nici nu imi bat capul sa ma interesez de un divort in Italia, pt ca deocamdata nu am rezidenta aici :( Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 13:25, 27 Februarie 2011
Unde v-ati casatorit ?La ambasada/consulat Romaniei?Daca da atunci puteti veni in tara!!!Daca nu atunci va duceti in America sau veniti in tara si discutati cu cei de la Ambasada Americana!!!
Deja ma doare capul si mai tare...sa ma duc in America???
Ne-am casatorit la oficiul de stare civila din NZ, nu am avut de-a face nici cu Ambasada Romaniei nici a SUA...
Si daca totusi as face o excursie pana acolo...mi se poate acorda viza pe motivul ca ma duc pt divort oare?
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
MariaLiliana, utilizator
Veniti in Ro, transcrieti casatoria si ...varianta fara drumuri inutile, cu mai putine surprize legate de competenta si altele, ar fi sa formuleze el cerere de divort. (procura).
Faceti transcrierea certificatului in Romania,la ultimul domiciliu de pe cartea de identitate ,dupa care luati legatura cu un avocat , solicitati sotului sa va trimita o imputernicire pentru ca avocatul dvs.sa-l reprezinte si pe al tinand cont ca divortati la intelegere.Sotul trebuie sa declare daca este de acord cu divortul si numele pe care il veti purta atat dvs.cat si dansul dupa divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor - divort viviana15 viviana15 Sunt casatorita cu roman dar el fiind cetatean american. Casatoria a avut loc in America in 2007. Avem un copil impreuna de 2 ani, care este cu mine. Eu in ... (vezi toată discuția)
Caz complicat! adidatcu adidatcu Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc cu un baiat care are cetatenie americana de 20 de ani de zile si acum locuieste in America. El s-a nascut in Romania si a ... (vezi toată discuția)
Divort international radaghin radaghin Buna ziua. Itrebarea mea incepe cam asa...Cum pot sa divortez daca sunt casatorit in SUA in conditiile in care Ea(cetatean roman) nu vrea sa divorteze iar ... (vezi toată discuția)