avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre salariul femeii de serviciu si al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului

Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie sa aiba cel putin salariul minim? pe economie aplicat de la 01/01/2011???.
Dar parca am auzit ca administratorul trebuie sa aiba un salariu mai mare(?) cu nu stiu ce procent fata de salariul minim?.
va intreb care este salariul minim deoarece acolo unde lucrez (la serviciul de baza) nici acum nu s-a aplicat acest salriu minim si poate ca nici in alte institutii. MULTUMESC si va doresc tuturor "O DUMINICA CAT MAI PLACUTA"!!!=D>
In cadrul asociatiilor de proprietari salariile sunt negociabile, chiar si sub salariul minim deoarece salariatii nu lucreaza program intreg, ci partial.
Salariul minim brut pentru un program de 8 ore/zi este de 670 lei/luna.
Daca dumneavoastra faceti CIM cu 8 ore/zi nu aveti voie sa dati sub acest salariu.
Daca in CIM se scrie program 4ore/zi sau doua ore/zi trebuie sa calculati proportional, ca suma bruta inmultita cu doi sau cu patru (in functie de cate ore treceti acolo) sa nu fie sub salariul minim pe economie.
Scuze ca revin, eu ma refer la CIM de 8 ore pe zi, am auzit ca sal. minim este de 670 incepnd cu 01.01.2011, dar nu stiu daca s-a aplicat undeva(la mine la serviciu NU) si ma referam daca femeia de serviciu are minim 670 cred ca net?, administratorul nu trebuie sa-l aiba mai mare?, daca este stipulat undeva? si cu ce procent este mai mare.
Ma refer desigur doar la CIM de 8 ore zilnic. Multumesc.
Ca sa ne lamurim intrebam si raspundem.
In asociatia dumneavoastra este angajata o femeie de serviciu prin CIM cu norma intreaga de 8 ore pe zi ce lucreaza 20-22 zile pe luna (cate sunt legal zile lucratoare intr-o luna)?
Daca e asa trebuie sa-i stabiliti (daca nu ati facut-o pana acum) cel putin salariul minim pe economie, adica 670 le/luna brut.
Daca este angajata cu 2 ore pe zi, de exemplu, trebuie angajata cu minim 168 lei/luna brut...

Acelasi rationament si cu administratorul daca are CIM. Tot minim 670 lei/luna brut pentru 8 ore si minim 168 lei/luna brut pentru 2 ore pe zi.
In ce situatie va aflati?

Nu are nici o legatura salariul femeii de servici cu salariul administratorului si acestea doua cu salariul de la intreprinderea sau institutia unde lucrati dumneavoastra.
Multumesc ptr. raspunsuri celor 2 moderatori dar se pare ca pe acest site de la un timp fiecare(eu) vorbeste de unul singur(de cand cu aceasta decl.112) si poate ca tot eu o sa-mi raspund. Nu am spus ca este vreo legatura intre servicile de la asociatii de proprietari si implicit intre salariile de la acestea si serviciile/salariile unde sunt/suntem angajati cu contract pe per.nedeterminata(deocamdata.
Am intrebat doar daca s-a aplicat de la 01.01.2011, deoarece la mine la serv. inca nu s-a aplicat.
Am mai intrebat apoi in situatia in care o pers. care se ocupa de curatenie si ptr. care nu trebuie sa aiba prea multa carte(desi se pare ca totusi va trebui sa aiba minim 8 clase parca? sau poate chiar liceul) si ptr. activitatae pe care o desf. nu trebuie sa fie prea priceput ,si intre activitate pe care o desfasoara un administrator care acum desigur ca trebuie sa stie sa umble neaparat cu un sistem de calcul din ce in ce mai sofisticat datorita declaratiilor pe care tot trebuie sa le depunem , intre aceste doua feluri de activitati din care in una dai cu matura si in cealalta in care ai de aface f. mult cu un sistem de calcul desigur ca trebuie sa existe si o diferentiere la salariu.
Nu exista un fel de nomenclator de servici??
adica si femeia de serviciu si administratorul sa aiba ptr. activitati atat de diferite acelasi salariu?.
Desigur ca dna. "Elga 50" va spune ca se negociaza, dar eu doresc sa stiu daca nu este pe undeva si vreun normativ care face aceasta diferentiere. La munci diferite nu trebuie sa fie si salarizari diferite?
Ptr. dl."adriantot" eu nu ma aflu inca angajat cu CIM cu program de 8 ore, dardoresc sa fac acest lucru ca sa nu mai stau eu stresat ca vine controlul de la ITM si membrii comitetului asociatiei mele habar nu au despre ce au de facut, "problema" lor este sa nu ma mai ocup eu de interventiile la tevile care se sparg sa se ocupe dansii ca eu poate "am furat prea mult"#-o....despre formele de angajare nu au habar..#-o.

Alte discuții în legătură

Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in asociatie de proprietari nejustificate de munca prestata eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca nu stiu cum sa mai procedez , va rog sa ma ajutati ce trebuie sa mai fac in cazul pe care il voi descrie mai jos : - In ... (vezi toată discuția)
Contract munca cu timp partial merepere merepere trebuie sa inchei contract de munca pt femeia de serviciu. pe o scara s-a dorit o anume femeie de serviciu, care pana acum a primit salariu net 100 ron. as ... (vezi toată discuția)
Hotarare in sedinta lunara de comitet executiv nikoleta_steliana nikoleta_steliana Va rog frumos ajutati-ma cat mai repede cu putinta! Avem voie in sedinta de Comitet Executiv, sa majoram salariul admistratorei si a femeii de servici, ptr ca ... (vezi toată discuția)