avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare in sedinta lunara de Comitet Executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare in sedinta lunara de Comitet Executiv

Va rog frumos ajutati-ma cat mai repede cu putinta! Avem voie in sedinta de Comitet Executiv, sa majoram salariul admistratorei si a femeii de servici, ptr ca de foarte mult timp, dumnealor lucreaza sub salariul minim pe economie, ba sa fim drepti, au activitate si in zilele de sarbatoare, pentru ca sunt vecinele noastre.
Administratora incaseaza la orice ora (rezonabila) si in orice zi, nerefuzand niciodata pe nimeni. Are program la casierie de 2 ori pe saptamana, dar in Registrul de casa exista incasari aproape in fiecare zi, mai ales sambata si duminica pentru ca atunci oamenii sunt mai mult acasa. Femeia de servici scoate gunoiul de 2 ori pe zi, chiar si in zile de sarbatoare, ca sa nu se infunde cu gunoi tubulatura.
In Bugetul pe anul acesta , la AGP reconvocata, s-a omis sa se treaca in procesul verbal aceasta marire. In L 230 se stipuleaza ca ,,CE decide asupra acordarii unor drepturi banesti membrilor asoc de propr. care desfasoara activitati folositoare acesteia, in limita bugetului de venituri si cheltuieli...."
Intrebarea mea este daca in sedinta de CE putem adopta marirea salariului la salariul mediu pe economie. Femeile sunt angajate cu contract individual de munca , dna inspector itm care face salarizarea si depune d112 poate rectifica vectorul fiscal, poate rectifica d112 si spune ca ar fi legal sa se mareasca salariile doar prin sedinta de CE.
Cum intotdeauna cand avem nelamuriri, apelam la Dvs, va rugam ajutati-ne si de data aceasta!
Mentionam ca pana acum admin avea sal.net de 500 lei ptr un bloc cu 10 etaje si 130 apart, dna avand si cursuri si atestat . Dansa face si contabilitatea , incaseaza si plateste Iar femeia de servici scoate si tomberoanele pe langa curatenie.
In speranta unui ajutor, de fapt ca intotdeauna, multumesc anticipat.
Presed. Asoc. Ctin Iacob
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:48, 27 Octombrie 2015
Trebuie sa aveti o hotarare a adunarii generale privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli unde sa fi fost hotarata o majorare a salariilor.
Daca nu exista prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli majorarea drepturilor financiare,
este obligatoriu sa existe temei legal,respectiv hotararea adunarii generale
Aveti 2 variante
1-L nr 230/2007
Art. 25
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

2-Avand in vedere ca ne aflam catre sfarsitul anului,puteti astepta pana la adunarea generala care de regula se convoaca in primul trimestru,ocazie cu care se va hotari si majorarea salariala
nikoleta_steliana a scris:
Avem voie in sedinta de Comitet Executiv, sa majoram salariul admistratorei si a femeii de servici, ptr ca de foarte mult timp, dumnealor lucreaza sub salariul minim pe economie..

Daca va incadrati in bugetul adoptat in adunarea generala, puteti modifica salariile. Dar e nelegal ca cineva sa fie angajat cu un salariu sub cel mimin stabilit pe economie. Asa ca, daca va aflati in aceasta situatie trebuie sa remediati imediat pentru ca altfel puteti fi sanctionati.
Dar cum adica exista aceasta situatie "de foarte mult timp"? Nu ati avut adunari generale anuale?
Administratora incaseaza la orice ora (rezonabila) si in orice zi,

Nu conteaza ca lucreaza zi si noapte, ci conteaza ceea ce are trecut in CIM, timpul de munca din contract ce poate fi de maxim 8 ore/zi sau oricat sub aceste ore.
In Bugetul pe anul acesta , la AGP reconvocata, s-a omis sa se treaca in procesul verbal aceasta marire
.
S-a omis sa se treaca in PV dar s-a prevazut in buget?
Intrebarea mea este daca in sedinta de CE putem adopta marirea salariului la salariul mediu pe economie.

Asociatia poate stabili orice salariu si nu aveti nici o legatura cu salariul mediu pe economie. Acesta este acum peste 2500 lei/luna.
Mentionam ca pana acum admin avea sal.net de 500 lei

Pentru salariul net de 500 lei, salariul brut este de 656 lei. Acum salariul minim pe economie estre 1050 lei/luna dar acesta pentru un program complet de 8 ore/zi.
Daca ati angajat cu 8 ore/zi in CIM trebuie sa le cresteti salariile brute la minim 1050 le/luna. Daca, de exemplu, in CIM ati prevazut angajarea cu timp partial de 2 ore/zi, atunci salariul minim brut trebuie sa fie obligatoriu peste 1050 : 4 = 266 le/ luna. Iar la 4 ore pe zi ar fi 525 lei/ luna.
Acestea sunt salarii minime brute iar netul ar fi 222 lei/luna in primul caz si 408 lei/luna in al doilea caz.
Asa ca cei 500 lei/luna net sunt peste salariul minim pe economie in aceste ultime cazuri adica cu norma de 2 sau 4 ore/zi.
Cu ce norma de munca sunt nagajate cele doua persoane prin CIM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii administrator si casier DORUSTA DORUSTA Buna ziua. Daca administratorul si contabilul au un loc de munca (de baza), iar prin hotararea adunarii generale au fost alesi sa indeplineasca aceste functii ... (vezi toată discuția)
Hg privind salariul minim brut pe economie din 2016 Cornel  Vasile Cornel Vasile Guvernul a decis, în şedinţa de astazi, 30.12.2015, creşterea salariului minim pe economie de la 1.050 lei la [b]1.250 lei începând din 1 mai ... (vezi toată discuția)
Contributii la bugetele de stat pt c.i.m. cu timp partial de lucru prettydaniola prettydaniola Dorim sa angajam femeie de serviciu la bloc, cu norma partiala de lucru 6 ore zilnic 5 zile pe saptamana. Ne-am inteles asupra unui pachet salarial dupa cum ... (vezi toată discuția)