avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in asociatie de proprietari nejustificate de munca prestata

Buna ziua
Pentru ca nu stiu cum sa mai procedez , va rog sa ma ajutati ce trebuie sa mai fac in cazul pe care il voi descrie mai jos :
- In asociatie avem angajati pentru serviciul de curatenie 2 ( doua ) persoane sot si sotie .
Sotia se ocupa de curatenia a 4 scari ( matura , spala ) si are contract de 8 ore pe zi de luni pana vineri inclusiv
Sotul se ocupa de umplerea tomberoanelor de gunoiul de la ghena de la parter si soaterea acestora cand vin cei sa ridice gunoiul miercurea si sambata , are si el contract de 8 ore pe zi , in total 40 ore pe saptamana , dar pentru ca vine sambata la lucru 3-4 ore pana vine masina si incarca gunoiul , are o zi libera si aceasta zi este joi .
Dar pe langa aceasta zi de joi i se mai " accepta " o zi libera si marti , iar in restul zilelor adica luni , miercuri si vineri pleaca in jurul orelor 12 - 13 impreuna cu sotia care are program zilnic de 8 ore .
Am sesizat presedintele printr o petitie pe acest caz si niciun raspuns .
Mentionez si faptul ca avand contract de opt ( 8 ) ore si salariu este pe masura , adica cel minim pe economie .
Rugamintea mea este cum si unde sa ma adresez pentru revolvarea acestui caz .
Sper ca am fost cat de cat explicit si astept raspunsul dumeavoastra , drept pentru care va multumesc .

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:37, 29 August 2016
Daca la nivelul asociatiei de proprietari,presedintele de asociatie nu a inteles sa exercite cu respect si cu buna credinta obligatiile ce ii revin,pentru clarificari ,eventual solutionare,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
Succes !
ynocentta , multumesc pentru raspuns - stiti sau cunoasteti parerea mea despre acel serviciu din primarie , imi pare rau am mai apelat cu alte ocazii si raspunsul a fost : apelati la instantele judecatoresti , asa ca ... bine acum sa nu generalizam dar in sectorul in care locuiesc nu prea ai sanse de reusita ,
Daca ma puteti ajuta cu un alt raspuns .
Personal cred ca interpretati gresit datele.
Cei doi sunt platiti pentru ce fac nu pentru a fi prezenti pe holul blocului.
2000 lei net pentru patru scari de bloc cu 10 etaje este rezonabil.
S-a pus program de 8 ore pentru ca la pensie conteaza orele pontate, nu ce faci efectiv in timpul programului. Daca treceau 4 ore nu puteeau completa stagiul de cotizare necesar ci doar jumatate din el.
Intrebati-va daca sunteti multumit de treaba care o fac cei doi; asta conteaza,
Daca fondul de salarii a fost prins si aprobat in bugetul de venituri si cheltuieli este perfect legal puteți sa faceți sesizări si relamații oriunde. Daca adunarea generala a hotărât 2 angajați asta se executa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
terentetalharu, utilizator
Cu toate ca imi luasem gandul ca cineva imi v a raspunde , drept pentru care va multumesc si vin cu urmatoarea rugaminte unde va rog sa analizati foarte bine daca este corect :
- Dumneavoastra Carturarul spune ti ca li s a pus 8 ore pentru ca la pensie conteaza orele pontate si nu ce faci efectiv in timpul programului !
Adica sa zic ca Dumneavoastra ca isi face " treaba " adica ce scrie in fisa postului cu toate ca este departe de asa ceva si dupa 2-3 ore de prezenta poate pleca ca de ...omul si a facut treaba sau sa nu vina la serviciu 2 zile pe saptamana ca are prevazut in contract sa vina sambata la serviciu , sunt curios sa vad daca cineva mai are aceeasi abordare ca a Dumneavostra sau se poate eu fiind un om de " moda veche " , asa fac patronii in ziua de azi ? ca esti prezent sau nu salariu iti merge si inca cat de mult ?
Astazi este sambata , a venit persoana la serviciu , a trecut masina care a ridicat gunoiul si a plecat dupa 3 ore pentru ca si a facut treaba si are 2 zile libere , pleaca aproape in fiecare zi la ora 11,30 si eu ca proprietar il platesc ca salariu este " rezonabil "
Carturarul eu sunt curios sa aflu parerea Dumneavoastra daca in asociatia din care faceti parte s ar intampla aceste lucruri
Si am sa va mai dau un exemplu :
- Daca Doamne fereste acelei persoane i se inampla ceva in intervalul de cand a parasit locul de munca , pentru ca in final asa se numeste ce fac respectivii , cine raspunde , cine ii plateste sa zicem spitalizarea , poate fi considerat un accident pentru ca era in timpul serviciului ?
" Intrebati va daca sunteti multumit de treaba care o fac cei doi , asta conteaza " pai eu m am intrebat , dar va intreb pe Dumneavoastra ce poti face in 2 - 3 ore iar alte zile sa nu vii la serviciu ?
Am sa i raspund si Domnului / Doamnei terentetalha... nu m am legat niciodata de salariu si ca sa va raspund si mai clar , acesta a fost negociat de comitetul executiv si in urma noilor legi cu salariu minim pe economie , asa ca vreau eu sau nu , acesta este obligatoriu , dar acesta nu trebuie sa fie in raport cu numarul de ore efective / prezente ? nu ca sunt prevazute in contract 8 ore .
In concluzie , eu nu doresc sa sesizez sau reclam salariu si daca este cazul sa fac si acest lucru , ci modul cum se procedeaza daca este legal si corect . Pentru ca daca asa trebuie sa fie adica ma fac ca lucrez 2 - 3 ore sau nu vin la serviciu 2 zile si salariu imi merge ca am gasit niste ...... care platesc peste 3000 lei cu taxe si impozite
Astept cu nerabdare parerile Dumneavoastra si poate mai sunt si alte pareri avand in vedere experienta in domeniu .
Oricum eu va multumesc incaodata si astept opiniile Dumneavoastra .

Alte discuții în legătură

Este corect cum procedeaza cei din asociatie ? eugarizan eugarizan Buna ziua Asociatia are incadrat pe postul de facut curatenie 2 ( doua ) persoane : -Una se ocupa de curatenia pe scari ( 4 ) ... (vezi toată discuția)
C.i.m. intr o asociatie de proprietari eugarizan eugarizan Buna ziua Am o nelamurire si doresc pentru ca in sfarsit am studiat acele contracte de munca ale angajatiilor din asociatie , ca cineva sa faca ... (vezi toată discuția)
Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)